Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN: Limitovaná edice tahačů „Czech Twenty“

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o. oslavuje dvacet let na českém trhu speciální edicí silničních tahačů.

Dvacetikusová série tahačů MAN TGX EfficientLine „Czech Twenty“ je připravena speciálně pouze pro český trh. Tahače v kombinaci černé a šedé metalické barvy jsou vybaveny kabinou XM s dvojicí lůžek a aerodynamickým paketem.

Součástí standardní výbavy jsou xenonové světlomety, mlhové světlomety s odbočovacím asistentem a integrované denní osvětlení.

Tahače z výroční edice se mohou pochlubit nezávislým topením Eberspächer D4S, automatickou klimatizací, chladničkou, sound systémem MAN, monitorovacím systémem vozidla MAN TeleMAtics, komfortním sedadlem řidiče s bederní a ramenní korekcí, palubním počítačem s ovládáním na volantu, tempomatem a dalšími doplňky.

Na skutečnost, že se jedná o speciální limitovanou edici upozorňuje logo 20 let MAN v ČR na dveřích tahače a nad horní hranou čelního skla. Tam je také umístěno logo modelového provedení EfficientLine.

Označení na dveřích 18.480, odhaluje, že k pohonu tahače slouží přeplňovaný vznětový řadový šestiválec o objemu 12,4 litru s výkonem 353 kW (480 k) a točivým momentem 2300 Nm. Tento motor s označením MAN D2676 LF18 SCR plní emisní normy Euro V a vyhovuje i dobrovolným emisním normám EEV.

V rámci aktuální technické nabídky je vůz vybaven odpojitelným kompresorem APM. O přenos výkonu a točivého momentu (2300 Nm při 1050 až 1450 min-1) na kola zadní hypoidní hnací nápravy HY 1350 se stálým převodem 2,85, se stará automatizovaná převodovka MAN TipMatic (12 převodových stupňů) v provedení „Direct drive“ (nejvyšší převodový stupeň je přímým záběrem, 1:1) se softwarem „Profi“.

Brzdový systém pracuje s kotoučovými brzdami systému MAN BrakeMatic (včetně elektronických asistenčních systémů ESP, ABS, ASR) plus MAN Easy Start a s kontinuální regulací výkonu motorové brzdy MAN EVBec.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)