Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN ProfiDrive školí řidiče autobusů fotbalových klubů (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V bezpečném zacházení se svými vozidly jsou v rámci programu MAN ProfiDrive školení mimo jiné i řidiči klubových autobusů.

V autobusech značek MAN a Neoplan v probíhající sezóně fotbalové bundesligy cestuje celkem třináct klubů. Ročně najede jeden klubový autobus okolo 60.000 kilometrů. Řidič těchto vozidel jsou zatížení poměrně napjatým časovým plánem a často musí řešit neobvyklé situace, z nichž ty nejbanálnější představují stísněné prostory pro příjezd a odjezd u stadionů.

Řízení autobusů vyžaduje plnou koncentraci a právě proto absolvovali řidiči klubů FC Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Hannover 96, Werder Bremen a TSG 1899 Hoffenheim trénink bezpečné jízdy MAN ProfiDrive v severobavorském středisku bezpečné jízdy ADAC v Schlüsselfeldu.

Během teoretické části je odborníci MAN informovali o jízdně fyzikálních vlastnostech vozidel a objasnili jim dynamiku jízdy. K tomu byli účastníci vyškoleni v zacházení s různými jízdními asistenčními systémy.

Následně mohli všichni získané znalosti otestovat okamžitě v praxi. Na zkušební trati ADAC se řidiči učili ovládat autobus i v kritických jízdních situacích. Prostřednictvím vodotrysků, pneumaticky ovládaných překážek a nečekaně se objevujících zdrojů nebezpečí byla otestována rychlost jejich reakcí a správné ovládání vozidla.

Důkladně znát své vozidlo a správně s ním zacházet v kritických situacích pomáhá zabránit dopravním nehodám. Právě tyto dovednosti jsou vyučování v rámci seminářů programu MAN ProfiDrive, jejichž cílem je dosažení vyšší bezpečnosti autobusové dopravy.

V případě klubových autobusů mohou jejich cestující vedle bezpečné jízdy očekávat i vysoký komfort, který zajišťují pohodlná sedadla v kůži s nastavitelnými opěrkami nohou, palubní kuchyně či ploché obrazovky s DVD přehrávačem. Dalšími příjemnými prvky výbavy jsou rovněž satelitní TV či W-LAN připojení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
29. 9. 2013 22:55
Vzhledem kolik ti čutálisti stojí, to chápu
:-)