Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN: Studie pro efektivní městskou hromadnou dopravu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MAN na letošním veletrhu Busworld 2013, pořádaném v belgickém Kortrijku ve druhé polovině října, představil vedle sériových modelů i studie, nabízející pohled do budoucnosti.

Ve spolupráci se studenty a profesory vysoké školy uměleckoprůmyslové v Berlíně Weißensee vyvinula společnost MAN Truck & Bus různé koncepty designu, představující kreativní příspěvek k dalšímu vývoji autobusů.

Výsledky studie „Autobus budoucnosti“ se zobrazují v inovativních návrzích vozidel pro MHD, které v sobě vhodným způsobem v sobě kombinují myšlenky maximální mobility a nekonvenčního pojetí produktu.

Ve společných diskuzích studentů s autobusovými experty ze společnosti MAN vzniklo celkem devět konceptů, zahrnujících od řešení typu konvoje pro autobusové flotily, přes nový koncept pracoviště řidiče, návrh interiéru pro flexibilní, bezpečný a rychlý tok cestujících, až po kompaktní a bezpečné držáky pro jízdní kola či kočárky umístěné v interiéru.

Ve studii „What Cities Want“ vytvořené technickou univerzitou v Mnichově na základě zakázky společnosti MAN poskytuje 15 mezinárodních metropolí informace o tom, jak by v budoucnu chtěly mít atraktivně uspořádánu svoji mobilitu.

Nejvyšší prioritu má budování rozsáhlé nabídky služeb MHD. K tomu patří především více tras, vyšší četnost spojení a lepší spolehlivost služeb. Metropole tak reagují na požadavky svých obyvatel, pro které je vedle doby cestování při výběru způsobu dopravy určující rovněž kvalita poskytovaných služeb MHD.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)