Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart si posvítil na Land Rover Defender: Z šestiválce dostane přes 500 koní

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Před vynalézavostí německého úpravce neuteče ani bájný Defender z britských ostrovů.

Land Rover Defender jako takový ve světě v podstatě nemá konkurenci. I když už se nejedná o tolik hrubé off-road vozidlo jako dříve, Land Rover udělal s novou generací obrovský kus práce a nový Defender sklízí zasloužený úspěch. Když je ale nový Land Rover Defender tak skvělý, co vlastně nabízí Manhart Performance navíc?

Land Rover Manhart Defender DP 500 poznáte již na první pohled. Pro Defender atypická jsou zde čtyřiadvacetipalcová šedá kola Manhart Forged Line obutá do pneumatik o rozměrech 295/30ZR24. Pokud však chcete využívat Defender od Manhartu pro off-roadové účely (alespoň trochu), můžete zvolit menší “šílenost”. Manhart nabízí také dvaadvacetipalcová kola Concave One s pneumatikami 295/40ZR22.

Kdo již upravené kousky německé společnosti zná, jistě ví, že jejich dominantní barvou je černá a Manhart Defender DP 500 z řady nevybočuje. Dostává nové černé lemy blatníků, černou mřížku chladiče, černé rezervní kolo a samozřejmě černé lakování. Barva koženého interiéru v kombinaci s Alcantarou se může lišit v závislosti na přání zákazníka. Předváděný model disponuje kombinací stříbrné a černé. Pokud i přesto přijde klientovi takový Defender málo sportovní, Manhart nabídne snížení světlé výšky o 30 mm. 

Video se připravuje ...

Defender DP 500 vychází z Defenderu 110 P400 AWD. Pod kapotou se tedy nachází třílitrový řadový šestiválec, který má v sériovém provedení 400 koní a 550 Nm točivého momentu. Manhart díky přemapovanému motoru a modernizovanému výfukovému systému se čtyřmi koncovkami dostává ze svižného šestiválce bláznivých 512 koní a 710 Nm točivého momentu. Upravený Defender DP 500 se tak dostává na stejnou úroveň s pětilitrovým Defenderem V8. 

Land Rover Manhart Defender DP 500 vznikne v pouhých 10 kusech. Všech 10 kusů bude vycházet ze stejného typu - Defender 110 P400 AWD. Tento tuning má určitě smysl pro majitele, kteří milují design Defenderu, ale zároveň ho nevyužijí v terénu, tak jak se sluší a patří. Kombinace dvou světů má něco do sebe a za nás řadíme tento model k těm lepším z dílny Manhart Performance. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme