Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Winterkorn odchází i z čela Audi

David Bureš
Diskuze (17)
Winterkorn pracoval v koncernu VW Group od osmdesátých let. Letos se jeho koncernová kapitola postupně uzavírá.

Martin Winterkorn postupně opouští jednotlivé vedoucí funkce v koncernu Volkswagen Group. Naposledy se vzdal pozice předsedy dozorčí rady značky Audi. Winterkorn těmito kroky reaguje na skandál Dieselgate.

Winterkorn opustil vedoucí funkci v Audi s okamžitou platností. Na pozici předsedy dozorčí rady ingolstadtské automobilky působil od 1. ledna 2007, kdy nahradil Bernda Pischetsriedera. Mezi lety 2002 a 2007 pak Winterkorn byl předsedou představenstva Audi. U čtyř kruhů se v minulosti též staral o technický vývoj, ještě dříve o kvalitu.

Odchod Winterkorna z vedoucích pozic koncernu VW Group je důsledkem kauzy Dieselgate. Nejprve Winterkorn 23. září rezignoval na funkci generálního ředitele koncernu, a to již krátce po rozpoutání skandálu. Nadále však zůstával v dalších funkcích, což mnozí kritizovali – především zástupci spolkové země Dolní Sasko, která je důležitým akcionářem Volkswagenu.

Právě kvůli kritice se Winterkorn nakonec svých koncernových funkcí postupně vzdává. V říjnu odstoupil z funkce předsedy představenstva společnosti Porsche Automobil Holding, která je majoritním vlastníkem koncernu.

Winterkorn zatím zůstává předsedou dozorčí rady v letos založeném holdingu Volkswagen Truck & Bus, který má v německém koncernu na starosti oblast nákladních vozidel a autobusů. Podle dřívějších zpráv ale Winterkorn již brzy opustí i tuto funkci.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - Ji/Ri
13. 11. 2015 20:53
Re: No toto!!!
>:D miro, to je zbytečné. Pak by začal otravovat s ubrečenými mučednickými maily no a pak by se tu hrdinně připlazil po břichu nový nick a pořád dokola.
Avatar - miromen
12. 11. 2015 22:20
Re: No toto!!!
Pořad stejny ocas. :yes:
Nechapu jakto že ještě nemaš BAN.
12. 11. 2015 18:38
Re: slaboši Made in Germany
Tohle jsou tak bohapustý nesmysly. ;-)
12. 11. 2015 16:15
Re: slaboši Made in Germany
Tak jsem to použil. Dělali by pro jinou firmu, která by nepodváděla.
12. 11. 2015 15:55
Re: slaboši Made in Germany
Hloupější reakci aby člověk pohledal...co by lidi z MB dělali dnes nebýt prodeje ŠA VW? Použij někdy to co máš v hlavě.