Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati chce mít do pěti let auta hybridní či zcela elektrická

Diskuze (0)

Auta od výrobce luxusních vozů Maserati, který je součástí italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), budou do pěti let buď hybridní, nebo zcela elektrická. Řekl to provozní ředitel Maserati Davide Grasso.

Sportovně-užitkový vůz (SUV) Grecale, který má být na trh uveden příští rok, se bude od začátku nabízet se spalovacím i s hybridním motorem. Grasso to řekl u příležitosti internetové módní akce, kterou zorganizoval italský deník Milano Finanza.

"Nový model Gran Turismo a Gran Cabrio budou též elektrické. Do pěti let bude elektrická celá naše modelová řada," dodal Grasso. Později se očekává uvedení plně elektrické verze SUV Grecale.

Video se připravuje ...

Luxusní vozy další italské značky Ferrari naproti tomu nikdy plně elektrické nebudou, myslí si šéf této automobilky Louis Camilleri. Prohlásil to na začátku listopadu po zveřejnění hospodářských výsledků za třetí čtvrtletí.

Pětašedesátiletý Camilleri ani nečeká, že by se dožil i zpola elektrických aut Ferrari. V hybridních vozech nicméně spatřuje obrovské výhody a chce se této oblasti věnovat.

Diskuze (0)

Doporučujeme