Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranSport nebude mít motor uprostřed

Michal Fokt
Diskuze (0)
S dost překvapivou informací o budoucnosti sportovního auta značky Maserati přišel britský Car Magazine. Nebude prý vycházet z Alfy Romeo 4C, jak se všeobecně předpokládalo.

Maserati se ve svých plánech nijak netají tím, že hodlá větší orientaci na luxusní vozy (Quattroporte a Levante) vyvážit rozšířením portfolia sportovních aut a ke stávajícím gétéčkům GranTurismo a GranCabrio přidat ještě jeden sportovnější model GranSport, jenž by neměl být jen další odvozeninou těch dvou výše zmíněných.

Tyto informace se zdály být dost jasnou indicií, že Maserati převezme techniku Alfy Romeo 4C, jen vymění čtyřválec za podélně uložený V6 se dvěma turby. Jenže to "jen" představuje zjevně dost zásadní problémy. Šasi by zřejmě mělo s tímto motorem spoustu starostí, nehledě na hrozící dost radikální změnu rozložení váhy. Prostě a jednoduše GranSport se 4C nebude mít nic společného.

Podle Car Magazine proto zůstane GranSport u "maseratí" klasiky v podobě motoru vpředu a pohonu zadních kol. Jen se ale vůbec neví, s čím bude vůz svou techniku sdílet, protože auto bude o poznání menší, než GranTurismo a mělo by stát na celohliníkové platformě. Ale v zásadě jsou jen dvě možnosti - buď s Ferrari California, což by vzhledem ke zmíněnému hliníku bylo vcelku reálné, nebo zase s něčím od Chrysleru.

Na spekulace máme ještě spoustu času, s autem prý máme počítat až v roce 2016, dříve by měl přijít dokonce i derivát hybridního supersportu LaFerrari. Priority jsou prostě u Maserati teď někde jinde.

Michal Fokt
Diskuze (0)