Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati MilleMiglia je vize krásného speedsteru. Škoda, že nikdy nevznikne...

David Bureš
Diskuze (1)

Maserati mělo kdysi vlajkovou loď v podobě krásného hypersportu MC12. MilleMiglia by byla jeho důstojným nástupcem.

Maserati má dlouhou a bohatou historii plnou krásných automobilů. V posledních letech spíše hledala cestu, kam dál, plány pro příští léta, zahrnující třeba sériovou verzi krásného konceptu Alfieri s elektrickým pohonem, ale naznačují, že se konečně vydala správným směrem. Pokud se jí konečně zadaří, mohla by opět nabídnout i nějakou opravdu sportovní vlajkovou loď.

A designér Luca Serafini přichází s vizí, jak by případný takový automobil mohl vypadat. Svoji vizi nazval Maserati MilleMiglia a vypadá naprosto nádherně!

Maserati MilleMiglia je jednomístný speedster ve stylu nedávno odhaleného Ferrari Monza nebo McLarenu Elva. Inspirovaný dávnými speciály (konkrétně Maserati 250F a 6CM), na něž odkazuje také svým retro vzhledem. Je to nezaměnitelné Maserati, ať už svojí maskou nebo chladicími otvory na bocích. Interiér je pak kombinací krásného retra s moderními prvky.

MilleMiglia je bohužel jen vizí bez reálné možnosti na sériovou výrobu. Musíme ale říct, že v nabídce automobilky s trojzubcem ve znaku by se nám takový speedster náramně líbil! Navíc Maserati kdysi mělo vlajkovou loď v podobě MC12, hypersportu s technikou Ferrari Enzo, a tak proč se k takovému halo modelu nevrátit...

Luca Serafini pak dokazuje, že je opravdu talentovaný designér. V minulosti pracoval u karosárny Zanasi zaměřené na restaurování vozů Ferrari nebo karosárně Ares Design, projektu bývalého šéfa Lotusu Danyho Bahara zaměřeného na stavbu osobitých aut s technikou jíž známých modelů. Už v minulosti pak Serafini mimo jiné zaujal moderní interpretací nádherné Alfy Romeo Montreal.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Uživatel_5340709
4. 1. 2020 20:45
Krásný stroj!
To nemá chybu. :-) :yes: