Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati odsouvá svou renesanci. Jak jinak než kvůli koronaviru

David Bureš
Diskuze (0)

Maserati chtělo v květnu představit své budoucí plány, během nichž měl debutovat nový supersport MC20. Premiéra se ale musí odsunout.

V posledních dnech čteme stále častěji, kterak pandemie koronaviru ovlivňuje nejen svět automobilů. Kvůli prevenci před onemocněním koronaviru byl zrušen ženevský autosalon, zatímco autoshow v New Yorku byla přesunuta na pozdější termín. V Evropě pak automobilky postupně zastavují provoz, aby předešly šíření nákazy. A také odsouvají premiéry aut nebo novinářské prezentace.

Nejnověji takovou zprávu oznámilo Maserati. Italská automobilka sídlící v Modeně chtěla v květnu 2020 na akci nazvané MMXX: Cesta vpřed mimo jiné představit svůj nový supersport nazvaný MC20, který měl zahajovat její renesanci. Jenže značka sídlí v jednom z nejvíce zasažených regionů koronavirem, a tak byla nucena tuto akci odsunout až na podzim.

Akce se tak bude konat až v září 2020. Maserati každopádně zdůrazňuje, že jinak původní plán premiéry zůstává. Prezentace nové éry automobilky s trojzubcem ve znaku se bude konat v Modeně, domovském městě Maserati.

V tuto chvíli každopádně není jasné, zda se spolu s touto akcí přesune i premiéra nového Maserati MC20. Není totiž zcela vyloučeno, že se novinka ukáže alespoň virtuálně už v květnu. Podzimní akce by pak byla primárně ve znamení nových hybridních modelů. Ještě letos má být totiž konečně představeno Ghibli s plug-in hybridním pohonem, o jehož příchodu se hovoří už léta.

Maserati v posledních letech spíše strádalo, bojovalo s nižším odbytem, letos ale má v plánu zahájit novou éru, která má značku vrátit na výsluní.

Klíčovou součástí budoucích plánů je nový supersport MC20, který bude podle zákulisních zpráv poháněn uprostřed uloženým, nově vyvinutým šestiválcem. Do budoucna se ale máme dočkat i čistě elektrické varianty.

Rok 2021 pak bude ve znamení nástupce dua GranTurismo/GranCabrio, který má být také nabízen jako elektromobil. Dřívější zprávy z automobilky naznačily, že elektrický pohon bude pro tento vůz jedinou možností, nyní se ale zdá, že k dispozici bude i konvenční varianta se spalovacím motorem. Navíc se pro příští rok počítá s novým SUV, které se v nabídce značky usadí pod Levante.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme