Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati představuje plány na budoucnost. Do roku 2028 uvede 4 elektromobily

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Italská luxusní značka Maserati se připravuje vyrábět pouze elektromobily a v následujících letech uvede elektrický kabriolet, supersport, velké SUV i luxusní sedan.

Na moderní elektrickou vlnu už nastoupilo i italské Maserati, když spolu se spalovacími verzemi modelů Grecale a GranTurismo uvedlo i čistě elektrické varianty Folgore. S novým rokem 2024 italská automobilka oznámila nové plány na blízkou budoucnost a uvedla, že během následujících čtyř let rozšíří svou modelovou řadu hned o čtyři elektromobily, z nichž jeden bude luxusní limuzínou.

Prvním z nových plánovaných elektromobilů bude luxusní sporťák GranCabrio Folgore, otevřená verze elektrického GranTurisma s nebem nad hlavou. Novinka by se měla představit už letos a v portfoliu značky se objeví tradičnější spalovací verze. Zásadní novinkou, kterou můžeme očekávat v nejbližších dvou letech bude i elektrický derivát supersportu MC20.

V roce 2027 značka Maserati uvede i své vlajkové SUV na elektřinu a podle nejnovějších informací bude přepracovanou verzí dnešního většího SUV Levante. Poslední zatím plánovanou novinkou bude pokračovatel kultovního luxusního sedanu Quattroporte, která se objeví na světovém trhu už v roce 2028.

Video se připravuje ...

Maserati uvádí, že všechny budoucí modely budou vyvinuty a vyráběny v Itálii, aby si zachovaly tolik obdivované domácí DNA. Automobilka současně slibuje, že díky elektrickým pohonům bude moci představit ty vůbec nevýkonnější modely všech dob a přesune řidičské zážitky do nové éry.

Automobilka s legendárním Poseidonovým trojzubcem ve znaku se tak stává první italskou luxusní značkou, která oznamuje budoucnost zakládající pouze na elektrických modelech. K úspěšnějšímu marketingu má značce pomoci i účast v moderním okruhovém šampionátu Formule E.

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Doporučujeme

29. 1. 2024 12:45
Re: Swift design
Veru, swift krížený s Kugou. Vážne nepodarok
28. 1. 2024 21:22
Re: Elektrické modely...
Taky bych řekl, Maserati je o silném benzínovém motoru a zvuku. Pokud bude jen bzučet, tak končí :no:
Avatar - Lackey
28. 1. 2024 16:45
Swift design
Na prvý pohľad som myslel že je to Suzuki Swift na prvej fotke.

No ,tí výrobcovia si namýšľajú, že keď budú na trhu ako nové, len elektrické autá , ľudstvo ich začne kupovať , lebo nebude mať na výber.
Chceš nové auto - kúp elektrické,
Chceš benzín, diesel - kúp ojazdené auto.
A ľudstvo , podľa toho, aké je už zblblé, sa tak aj bude správať.
28. 1. 2024 15:29
Elektrické modely...
...tě dovedou leda do záhuby, Maserati! :-O :-( :no:
28. 1. 2024 15:06
Re: moc líbí
:-). Dokonalá ukázka libtardismu. 1) píšete, že se jedná o "jediný" způsob. Ano, fanatici a ideologové to tak mají. Buď, anebo. Nic mezi tím. Pustil jsem si video. LOL. Už ve v čase 2 minut se dozvídám, že je třeba "myslet dopředu". Svět nějaký BUDE. Aha. Tak až takový svět bude, pak budou elektromobily dobré. Teď ale je teď. A teď jsou to auta na nákupy do města. Lidé to vědí a proto se prodávají mizerně, jsou potřeba dotace. Ve vedení Maserati jsou idioti. Dopadnout jako všichni okolo. No chance.