Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Quattroporte – nové fotografie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Pátá generace luxusního sedanu Quattroporte se veřejnosti představí v září. My vám zatím nabízíme první fotografie interiéru a další detaily.

Nová luxusní limuzína, která se na trhu pustí do souboje s Mercedesem řady S, BMW 7 a Audi A8, dostala elegantní karosérii od Pininfariny. Limuzíny Quattroporte byly v duchu tradice Maserati vždy zaměřené sportovně a nejinak tomu bude u nejnovější generace.

Automobil je dlouhý 5052 mm s rozvorem 3064 mm, široký 1895 mm a 1438 mm vysoký. Pohonná jednotka, nový V8 vyvinutý ve spolupráci s Ferrari, má objem 4,3 litru a dává nejvyšší výkon 287 kW (390 k) při 7000 ot/min a točivý moment 451 Nm při 4500 ot/min. Tento motor je nyní montován do Coupé a Spyderu a bude v upravené verzi pohánět též novou generaci malého Ferrari, nástupce současné 360 Modena. Agregát je kvůli rozložení hmotnosti posunut až za přední nápravu a převodovka je naopak uložena na zadní nápravě (systém transaxle). Výsledkem je téměř ideální rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu.

Převodovka je poloautomatická šestistupňová s plně automatickým režimem a možností manuální volby stupňů.

K dispozici bude 15 barev karosérie, 10 odstínů koženého čalounění a 3 druhy dřevěného obložení z exotických dřevin včetně mahagonu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)