Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach možná přestane být samostatnou značkou

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Výrobce luxusních vozů Maybach nemá takové prodeje, jaké všichni očekávali - bude to znamenat návrat pod mateřská křídla Mercedesu?

Zatímco automobilky Rolls-Royce a Bentley vykazují poslední dobou velmi dobré hospodářské výsledky a hlásí rekordní prodeje, stuttgartský Maybach rozhodně nemůže být se svou situací spokojený. Původní vyhlídky byly pro tuto v roce 2003 znovu oživenou značku velmi optimistické. Vedení očekávalo, že na hlavním trhu Maybachu ve Spojených státech se prodá okolo 500 kusů ročně. To ovšem bylo velmi nadhodnocené číslo, protože do této doby se celosvětově prodalo zhruba 800 vozů. Poslední dobou se tak proslýchá, že Maybach bude automobilkou Mercedes-Benz opět pohlcen. Vše bude záležet na prodejních číslech v příštích měsících. Majitelé a hlavně jejich peněženky rozhodnou, zda má udržování nákladné sítě autosalonů smysl.

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
5. 9. 2007 19:58
Re: Čo čakali?
Co sa tyka designu, podla mna da sa da nadviazat aj na auto z 30-tych rokov. Takze asi by to malo byt auto mohutne a to bud aj vysoke a robustne ako Phantom, pripadne auto s dlhou kapotou motora, kratkym kufrom, atd. Mohlo to byt auto aut, ktoreho luxus a jedinecnost by priam kypel z jeho majestatnosti a materialov. ;-)
Takze sa vlastne zhodujeme. Urcite Maybach zlyhal v reklamnej kampani, ktora by uviedla znacku v kontexte s jej davnou slavou a ukotvila do povedomia ludi, ktory o nej nevedeli. Potom by sa nestalo, ze by som niekde pocul o novom superaute (teraz to napisem, tak ako som pocul) "Meibeč" (cize snaha o anglicku vyslovnost) >:D .
5. 9. 2007 10:43
Re: Čo čakali?
Absolútne nesúhlasím, až na otázku v nadpise príspevku. Maybach sú auta s históriou, avšak dizajnérsky príliš málo vzdialené od M-B, cenovo však príliš. Maybach mal dostať design viac odlišný od M-B. Prvý novodobý Maybach bol štúdiou Mercedes-Benz Maybach z Tokya 1997. Bolo poznať, že to je Mercedes. Neskôr ho obnovili ako samostatnú značku, no design jej samostatný nedali. Maybach vyzerá a aj vyzeral ako zväčšenina M-B S-Klasse. A to je trochu málo. Bentley aj Rolls pôsobia aristokratickejšie, honosnejšie, väčšími.