Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 Cup: Šestý závod opět náš!

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Letošní poslední, šestý závod MX-5 Cupu už je za námi. V Písku se nám opět dařilo, vyhráli jsme zde i podruhé.

Jak jistě ze stránek Auto.cz víte, automobilka Mazda letos oslovila vybrané redakce, kterým nabídla zajímavou možnost: zkuste si za volantem modelu MX-5 s dvoulitrovým motorem změřit síly s ostatními kolegy! Auto.cz, ale třeba i spřátelené redakce Světa motorů a Auto Tipu, nabídku přijaly a jejich redaktoři se proto objevili na startu většiny závodů.

Jezdilo se v rámci Amater Cupu a to dvakrát v Sosnové, dvakrát ve Vysokém Mýtě a dvakrát v Písku. Každý řidič, nominovaný redakcí na daný podnik, tedy před sebou měl dvakrát dvě měřená kola. Lepší výsledek se započítává a následně porovnává s kolegy.

V Písku se nám poprvé dařilo, a i podruhé jsem měl nezbytný kus štěstí a nechal ostatní kolegy za sebou. Zatímco první jízdy proběhly za rovných podmínek, před druhým kolem přišla menší přeháňka a asfalt písecké trati lehce zmáčela. To ovlivnilo zejména prvních několik startujících, mezi kterými byl i Miro Mihálik a Adam Maršál. Ti byli ve druhé jízdě horší o dvě sekundy a sen o celkovém vítězství Autowebu se tak definitivně rozplynul. Jak to nakonec celé dopadlo vás ještě budeme informovat (o příjemných věcech se hezky píše...), takže nepředbíhejme.

Hlavní každopádně je, že jsme si letošní seriál závodů s MX-5 opravdu užili, zazávodili si se svými kolegy a i přes pár šrámů na autech (nic co by nezpravila rychlá zastávka v depu u šikovných mechaniků Mazdy) se nikomu nic nestalo. Samozřejmě se nejezdilo „na krev“, nikdo nechtěl být terčem posměchu, byť při závodech se samozřejmě může stát cokoliv.

Výsledky šestého závodu MX-5 Cup (Písek, 21.9.)
PořadíRedakceJezdecČas [s]
1.Auto.czAleš Jungmann127,94
2.Stream.czJan Koubek128,87
3.Svět motorůDavid Rajdl129,45
4.Autoweb.czMiro Mihálik131,29
5.MaximAdam Maršál136,33

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
25. 9. 2013 14:58
Titulek
Titulek měl být správně: Jezdci redakce ACZ kladivo na konkurenci! :-)