Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda2 na českém trhu za 269.900,-Kč

Ondřej Láník
Diskuze (35)
Nová Mazda2 je netrpělivě očekávaným modelem jak ze strany samotné společnosti Mazda, tak ze strany potenciálních zákazníků. Po prvním představení nového hráče segmentu B evropským médiím, teď přichází Mazda s přesnou cenou a specifikací pro ČR.

Nová Mazda2 bude prozatím v nabídce v pětidveřové variantě a bude začínat na ceně 269.900,- Kč. Tato cena platí pro vůz s benzinovým motorem o objemu 1,3 l, výkonu 55 kW a s výbavou CE. Ta zahrnuje mimo jiné airbag řidiče a spolujezdce, ABS, EBD a EBA, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, dálkově ovládané centrální zamykání nebo automatickou aktivaci světlometů. Mazda2 bude dále hned od začátku v prodeji se silnější verzí motoru 1,3 l (62 kW) nebo s nejsilnějším benzinovým motorem o objemu 1,5 l a výkonu 76 kW. Zákazník bude mít na vybranou celkem ze sedmi variant výbavy. Pro vozy s dieselovým motorem pak budou do konce roku známy specifikace a bude je lze objednat.

Nová Mazda2 se vyrábí v Japonsku v továrnách Ujina 1 a 2 a v České republice půjde do prodeje na začátku září tohoto roku. Dieselová verze 1,4 MZR-CD bude uvedena na trh zhruba počátkem roku 2008.

Novinka je dlouhá 3885 mm, široká 1695 mm, vysoká 1475 mm a má rozvor 2490 mm. Oproti předchozímu modelu je o 40 mm kratší, o 100 kg lehčí a má v průměru o 15 % nižší spotřebu.

Ondřej Láník
Diskuze (35)
30. 7. 2007 09:01
Re: MAZDA 2 vs. SKODA FABIA II
Isteze, ale tu nie sme v Japonsku. A co sa tyka tych troch valcov, vseobecne sa povazuju za "podradnejsie" ako stvorvalce. Co sa tyka tej bielej strechy, tak existovala ovela skor na mnohych autach. Nebola to len Octavka a Mini. Nosily to napriklad Cadillacy [odkaz] [odkaz] BMW [odkaz] >:D , Fiat [odkaz] a mnohi ini. Akurat asi nikto to nemal ako priplatkovu vybavu za taku nehoraznu cenu ako Skoda.

[odkaz]
Avatar - Righ
27. 7. 2007 18:43
Re: FII
Lidi nekupujou Skodovky s iluzi nizkych cen servisu, natoz kvuli nizsi porizovaci cene auta - tu si prece muze kazdy jedodusse porovnat s konkurenci a hned mu vyjde, ze na lidovost Skodovka uz dlouho nesazi. Lidi kupujou Skody kvuli tomu, ze je to domaci automobilka (ac v nemeckych rukou), vetsina z nich ma se Skodou pozitivni zkusenosti a jsou loajalni k znacce, nejdostupnejsi servis (ve smyslu rozsirenosti) a zdaleka nejmensi ztrata hodnoty, zvlast v kontrastu s vozy japonske provenience. Samozrejme svoji roli hraje i to, ze cast ceskych zakazniku je jednodusse konzervativni a na jine auto nez Skodu by ani nepomyslela, tudiz se konkurenci vubec nezaobira. Ale tim nejsou Cesi nijak vyjimecni, velka cast Nemcu by si jine nez nemecke auto v zivote neporidila.
A pokud jde o zahranicni trhy, tipuju, ze Mazda 2, jakkoliv se libi i mne, bude soucasnou evropskou spickou prevalcovana a dostane ji i Fabia 2. Uvidime. ;-)
Avatar - Righ
27. 7. 2007 18:21
Re: Paráda
Jiste, 207cka, GP, Corsa a mnoho dalsich uz bali kufry, novy kral malych aut prichazi - je jim Mazda 2. >:D
Avatar - Righ
27. 7. 2007 18:18
Re: moc bych nejásal
Smat se mu nebudou, v tomto kontextu se budou smat spis Mazde, protoze jestli nedokaze v Evrope vyrobit aspon podobne kvalitni auto jako v Japonsku, je to problem jeji a nikoliv Evropy. To ji myslim dost zretelne ukazuji hlavni japonsky automobilky, jako treba Toyota, jez je co do spolehlivosti nejvychvalovanejsi.
Avatar - da_b0mb
27. 7. 2007 11:59
Re: &*%^#"!
Samozrejme,ze Mazde da na frak...ale proc? Protoze lidi tady maj skodu stale zafixovanou jako laciny auto s levnym servisem(coz uz davno neplati). Takze otazka neni jestli ji prevalcuje u nas...ale v zahranici!