Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 675LT se u MSO převlékl za F1 GTR „Longtail“ v barvách týmu Gulf-Davidoff GTC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize McLaren Special Operations se postaral o jedinečnou úpravu vzácného 675LT, jejímž výsledkem je supersport, který je poctou ještě vzácnějšímu závodnímu F1 GTR „Longtail“ z roku 1997.

McLaren 675LT byl začátkem roku 2015 představen jako ostřejší příbuzný modelu 650S s nižší hmotností a vyšším výkonem, jehož vzhled inspiroval McLaren F1 v provedení GTR „Longtail“.

Divize McLaren Special Operations (MSO) nyní více než tři roky od premiéry modelu 675LT představuje úpravu jednoho exempláře, provedenou na přání jeho majitele, s cílem ještě více se přiblížit vzoru z druhé poloviny devadesátých let dvacátého století a to přímo jednomu konkrétnímu exempláři.

Moderní supersport se tak pyšní karoserií v barvách týmu Gulf-Davidoff GTC. Díky nim se pak vzhledově ještě více přibližuje původnímu F1 GTR „Longtail“, což nejlépe dokazuje společná fotografie. Kromě stejných barev se pak 675LT svému vzoru přibližuje i díky použitým kolům s dvaceti paprsky.

Za úpravou exteriéru pak nijak nezaostává ani interiér, i když v jeho případě se MSO nevydalo cestou, na jejímž konci je spartánské pracoviště závodního jezdce. Naopak za pomoci zvolených materiálů a jejich vhodné barevné kombinace ještě zvýšilo jeho exkluzivitu.

MSO uvádí, že realizace této úpravy zabrala více než pracovních 1000 hodin, z nichž kolem 800 hodin připadá na povrchovou úpravu karoserie. Výsledkem je ovšem v každém ohledu výjimečný a jen těžko přehlédnutelný i při setkání všech vyrobených 675LT.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)