Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 720S je prý zcela vyprodán. Na sporťák si počkáte alespoň dva roky

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Pokud jste si v dohledné době chtěli pořídit sportovní novinku McLaren 720S, máte smůlu. Britská automobilka uvádí, že zájem zákazníků překonává očekávání.

Po několika lákavých teaserech debutoval sportovní McLaren 720S na jarním autosalonu v Ženevě. A zdá se, že zákazníky doslova ohromil. Jak jinak si vysvětlit, že vůz je až do roku 2018 beznadějně vyprodaný?

Britský Autocar informuje, že rozebráno je všech 1.500 dostupných kusů. Někteří kupující dokonce objednali hned dva – jeden pro dodání v roce 2017, další pak na později, ale individualizovaný prvky divize Special Operations.

Výroba sporťáku byla zahájena v dubnu přímo v britském Wokingu, kde automobilka sídlí. Vůz pohání dvakrát přeplňovaný osmiválec s výkonem 529 kW, jenž z klidu na stovku zrychluje za méně než tři vteřiny. Pokračovat lze na maximální rychlost 341 km/h.

Novinka je první vlaštovkou v modelové ofenzivě značky. Ta chce do roku 2020 odstartovat výrobu patnácti nových modelů. Zatímco konkurence rozšiřují pole působnosti i do segmentů sedanů či SUV, McLaren zůstane věrný proporcím typických sporťáků.

Událostmi kolem 720S byl překvapen i generální ředitel Mike Flewitt. Již v dubnu řekl, že zájem zákazníků po premiéře v Ženevě výrazně překonal očekávání společnosti. Zájemci, kteří chtějí mít sportovní novinku před domem alespoň v roce 2019, by již teď měli provést rezervaci. Připomeňme, že ceník modelu startuje na částce 6,3 milionu českých korun.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)