Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren MP4-12C: V Abú Dhabí pro zákazníky ze Středního východu (video)

David Bureš
Diskuze (0)
McLaren zveřejnil prezentační video k modelu MP4-12C primárně určené pro arabské zákazníky.

Střední východ patří mezi největší světová odbytiště supersportů a luxusních aut, jednotliví výrobci si tak zdejší zákazníky rádi předcházejí. Někteří připravují speciální edice svých vozů, McLaren alespoň zveřejnil video, na němž se jeho model MP4-12C prohání místní krajinou.

Video tak diváky zavede do pouště nebo na okruh Yas Marina v Abú Dhabí. Zdejší klienti díky tomu mohou předem zjistit, jak to tomuto McLaren ve zdejším prostředí sluší.

Během letošního léta se síť prodejců vozů McLaren rozšíří na 35 dealerství v 19 zemích světa. Arabští zákazníci mohou MP4-12C pořizovat u oficiálních zástupců v saúdskoarabské Džiddě, Abú Dhabí a Dubaji v Spojených Arabských Emirátech, bahrajnské Manáma, katarském Dauhá a kuvajtském Kuwait City.

Čeští zájemci o auta této značky to mají nejblíže do Vídně nebo do Německa, kde jsou čtyři oficiální zastoupení McLarenu – v Düsseldorfu, Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem a Hamburku.

McLaren MP4-12C je poháněn uprostřed uloženým motorem 3,8 twin turbo o výkonu 441 kW (600 k) při 7000 min-1. Točivý moment vrcholí 600 Nm v širokém pásmu od 3000 do 7000 min-1. Tento britský supersport zrychlí z 0-100 km/h za 3,3 sekundy a jede až rychlostí 330 km/h.

David Bureš
Diskuze (0)