Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren P13 se bude jmenovat 500S

Michal Fokt
Diskuze (0)
Chystaný "malý" McLaren by měl nést označení 500S, což souvisí s očekávaným výkonem jeho přeplňovaného motoru V8 3,8 l.

Už příští rok se představí třetí modelová řada značky McLaren - nejmenší a nejslabší vůz, známý zatím pod kódovým označením P13, má být zacílen na Porsche 911 Turbo, Nissan GT-R, Jaguar F-Type a Mercedes-AMG GT, čemuž má (zhruba) odpovídat cenovka i výkon.

To první se bude podle nejnovějších informací pohybovat kolem 130 tisíc euro, to druhé má činit 500 koní, tedy 368 kW. Proto by měl vůz nést označení McLaren 500S. Výkon zajistí stejný motor, jako v případě modelu 650S, tedy dvěma turby přeplňovaný V8 3,8 l, ostatně s 650S bude mít novinka shodnou i karbonovou konstrukci, šasi, ale třeba i palubní desku.

Ačkoli se šéfdesignér McLarenu Frank Stephenson pokouší nás napínat tím, že podle něj "Ferrari musí vypadat jako Ferrari a Porsche musí vypadat jako Porsche, zatímco u McLarenu není žádné pevné pravidlo", šéf automobilky Mike Flewitt mu to trošku kazí, když říká, že vzhled 500S bude evolucí známých tvarů, tedy zcela jistě právě 650S.

Předpokládá se, že McLaren 500S debutuje v březnu 2015 na ženevském autosalonu a prodej se rozjede ve druhé polovině roku. Stejně jako v případě 650S se bude vyrábět jako kupé, roadster a okruhový závodní speciál.

Michal Fokt
Diskuze (0)