Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren se zaměří pouze na sportovní auta, SUV neplánuje

Michal Fokt
Diskuze (0)
Sportovně-užitková auta se dnes šíří i mezi sportovními značkami jako mor. McLaren se však k tomuto snadnému způsobu vydělání peněz nesníží.

Když Porsche před lety zjistilo, že může ze své specializace na sportovní auta udělat pouhý doplněk nabídky, maximum zisku generovat modelem SUV a přitom nijak neutrpí jeho pověst, rozhodly se ke stejnému kroku i další prestižní výrobci Lamborghini, Bentley, Maserati a před počáteční dušování se, že nikoli, se nejspíš nakonec přidá i Rolls-Royce.

Pokud nesouhlasíte s většinou, že to imagi značek neškodí, budete mít do budoucna víceméně jen dvě možnosti, jak své garáži udržet potřebný kredit - pořízením Ferrari nebo... McLarenu. I značka z Wokingu totiž oficiálně potvrdila, že zůstane i nadále u sportovních aut a ničím podobným si portfolio plevelit nebude.

CEO McLarenu Mike Flewitt Bloombergu řekl, že je McLaren opravdu přesvědčen o tom, že vyrábí ty nejlepší sportovní auta na světě a i v budoucnu na ně jako opravdová sportovní značka chce zůstat zaměřen. V současnosti je plně vytížen vývojem nejmenšího sportovního vozu, známého jako P13, jenž bude tvořit základ nabídky s technikou velmi blízkou 650S, respektive MP4-12C.

Když pomineme už vyprodaný P1, McLaren bude tím pádem spoléhat na dvě modelové řady, 650S a P13, přičemž v obou z nich bude figurovat krom kupé i otevřená verze, což tedy dělá celkem čtyři modely. Do toho se očekává později příchod roadsteru P1, jenž ale bude zase nejspíš rychloobrátkovým zbožím a v nabídce se moc dlouho neohřeje.

A co vy - berete "existenční" SUV u sportovních a luxusních značek na milost nebo si myslíte, že kredit výrobců snižují?

Michal Fokt
Diskuze (0)