Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren Senna ze stavebnice Lego v měřítku 1:1. Stačilo půl milionu kostiček

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

McLaren představil návštěvníkům Electronics Entertainment Expo v Los Angeles model hypersportu Senna, který byl postaven z kostek stavebnice Lego v životní velikosti v České republice.

McLaren odhalil model Senna koncem roku 2017. Ten ohromil svým nekonvenčním designem i technikou v čele s čtyřlitrovým přeplňovaným osmiválcem, disponujícím nejvyšším výkonem 800 koní (588 kW).

Hypersport britské značky se v loňském roce stal vzorem pro model, který byl postaven v životní velikosti z kostek stavebnice Lego v její továrně na Kladně a odhalen na jaře letošního roku. Práce na tomto modelu trvala týmu 42 mužů a žen celkem 4935 pracovních hodin, zahrnujících návrh, vývoj i samotnou stavbu.

Podobně jako v případě v loňském roce představeného modelu Bugati Chiron je i maketa zástupce značky McLaren věrnou replikou svého vzoru, jemuž se vedle samotného vzhledu a rozměrů přibližuje i řadou detailů od použitých kol a pneumatik přes funkční infotainment a osvětlení až po zvuk motoru.

McLaren Senna, k jehož stavbě bylo použito 467.854 součástek, se polovině června letošního roku představil návštěvníkům Electronics Entertainment Expo v Los Angeles v rámci prezentace hry Forza Horizon 4 Lego Speed Champions připravené u Microsoft Studios pro PC a Xbox One.   

Zdroj: McLaren Automotive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme