Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren Special Operations veze P1 a 675LT Spider do Ženevy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
McLareny P1 a 675LT Spider jsou sice již vyprodány, ale i tak se s nimi díky divizi McLaren Special Operations setkáme na ženevském autosalonu.

McLaren Automotive uvádí, že letos bude mít v Ženevě největší stánek v celé své historii. Veřejnosti se zde představí závodní 650S GT3 ve své nejnovější podobě a divize McLaren Special Operations (MSO) zde bude své schopnosti prezentovat rovnou dvojicí modelů.

Prvním z nich bude jeden z 375 zástupců hypersportu McLaren P1, jejichž výrobu automobilka ukončila v první polovině loňského prosince. Tento konkrétní exemplář se pyšní neobvyklým provedením své karoserie. Povrchové panely z uhlíkových vláken totiž nesou ručně nanesených lak pojmenovaný Lio Blue, který nechává vyniknout strukturu použitého materiálu. Divize MSO uvádí, že právě na ženevském autosalonu se tato úprava karoserie, která je majitelům P1 nabízena od začátku letošního roku, poprvé představí veřejnosti.

Vedle provedení své karoserie se McLaren P1 připravený pro Ženevu může pochlubit lesklými černými koly od MSO, interiérem v němž uhlíková vlákna doplňuje čalounění Alcantarou a tepelným štítem výfukového systému vyrobeným ze 24-karátového zlata jako pocta původnímu Mclarenu F1.

Druhým zástupcem divize MSO se na autosalonu stane 675LT Spider, který zde bude mít svou výstavní premiéru. McLaren tento model odhalil na začátku loňského prosince a těsně před vánočními svátky již ohlašoval, že série omezená na pětset vozů byla zákazníky rozebrána.

McLaren 675LT Spider pro Ženevu zaujme kombinací světle modrého odstínu laku karoserie v kombinaci s prvky z uhlíkových vláken a podobně jako P1 i on má čalounění interiéru provedené černou Alcantarou a tepelný štít titanového výfukového systému vyrobený ze 24-karátového zlata.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)