Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Měnavka a zakázkový výfuk. Duster dostal speciální verzi

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Připadá vám standardní Dacia Duster i ve vrcholném provedení po designové stránce poněkud nudná? Jeden prodejce má možná řešení.

Německá společnost Carpoint, která prodává a servisuje vozy rumunské automobilky, totiž přichystala vlastní stylovou verzi. Ta nese jméno Carpoint Edition a hned na první pohled zaujme neobvyklým barevným provedením karoserie.

Duster dostal perleťovou fólii s vícebarevným efektem, která mění odstín podle toho, z jakého úhlu se na ni díváte. Určitě si vzpomínáte na kdysi oblíbené "měňavkové" laky, tak tohle je něco podobného. Barva se přitom mění zhruba od zelené po béžovou.

Fólii doplňují další stylové prvky, například zakázkový výfuk se dvěma koncovkami v černé barvě, 19palcová černá kola z lehké slitiny, nové nášlapné prahy, černé lemy blatníků, černé dveřní lišty nebo třeba ochranný rám vpředu. 

Verze Carpoint Edition je zřejmě dostupná výhradně pro Duster ve verzi TCe 150 4x4 s turbodmychadlem přeplňovaným zážehovým 1,3litrovým čtyřválcem o výkonu 110 kW (150 k), manuální převodovkou a pohonem všech kol.

Video se připravuje ...

Ve výbavě najdeme například couvací kameru, vyhřívaná sedadla, navigaci, palubní počítač, tónovaná skla nebo automatickou klimatizaci. Cena činí 32.990 eur, což je podle aktuálního kurzu asi 813 tisíc korun. Pro srovnání, standardní Duster TCe 150 4x4 v nejvyšší výbavě Journey u nás začíná na částce 555.500 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme