Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG C 63 Coupe je tady, zatím neoficiálně (+video)

Jan Mička
Diskuze (24)
Mercedes-AMG C 63 Coupe se má v těchto dnech oficiálně představit. První obrázky z prezentace odhalují jeho podobu.

Variantu kupé současné generace třídy C představila automobilka Mercedes-Benz koncem minulého týdne. Už dávno se vědělo, že později přijde také ostrá varianta AMG C 63 , že to ale bude takhle brzo, jsme nečekali. Počínaje dnešním dnem máme jasno alespoň o vnějších tvarech, které vidíme na dvojici uniklých fotografií. Pořízeny byly zřejmě v rámci novinářské prezentace, jejíž náplň měla být ještě nějakou chvíli kryta embargem.

Těžko říci, zda fotografie pořídil jeden z přítomných novinářů, nebo nás Mercedes-Benz pouze škádlí, pravdou ale zůstává, že tvary karoserie AMG C 63 Coupe nejsou ničím překvapivým. Příď je z pochopitelných důvodů převzata ze sedanu a kombi představených v druhé polovině loňského roku, a v podobném duchu je navržena také záď. Díky značné podobě s kupé třídy S však vypadá mnohem dynamičtěji. S přimhouřeným okem vidíme spíše AMG-GT, kterému odpovídají také bezrámová okna dveří.

Jak to zatím vypadá, není jediný otvor vytvořen jen tak pro legraci. Hlavně ty v přední části musejí přivádět množství čerstvého vzduchu k motoru a brzdám. Už dávno jsme se smířili s tím, že pod kapotou nenajdeme dříve používaný vidlicový osmiválec s objemem 6,2 litru, ani nový „čtyřlitr“ se dvěma turbodmychadly ale nepůsobí neadekvátně. Základní varianta má mít 350 kW a 650 N.m, se kterými se bude muset popasovat sedmistupňová dvouspojka AMG Speedshift.

Takto vybavený vůz zrychlí z 0-100 km/h asi za 4 sekundy, konkurenčnímu BMW M4 s šestiválcovým biturbem (317 kW) tedy v pohodě ukáže záda. A co teprve silnější verze C 63 AMG S s 375 kW, 700 newtonmetry a maximální rychlostí okolo 280 km/h...

Mercedes-AMG C 63 Coupe bude jednou z hvězd stánku automobilky Mercedes-Benz na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. K oficiálnímu odhalení vozu a zveřejnění dalších důležitých informací dojde úderem zítřejší půlnoci.

Jan Mička
Diskuze (24)
Avatar - CHerokee
19. 8. 2015 07:51
Re: 2 okrule
Byla, byla....ono to tak i v zahraničních srovnáních dopadalo.
Avatar - CHerokee
19. 8. 2015 07:50
Re: Tak trochu rozpačité
To bylo. Vzhledem i zvukem...neskutečný motor. :'-(
Avatar - CHerokee
19. 8. 2015 07:48
Re: Tak trochu rozpačité
To asi ano, BMW kašle na svou tradici a bývalé fanoušky. Sportovní vozy hrají u nich 2. kolej - však ani žádný sporťák nenabízí, Z4 nikdy zvlášť sportovní nebylo a už toho má hodně za sebou.

Bohužel v Mnichově se vyrábí elektrospotřebiče, 3válce a úchylné triturba.
Avatar - twistedTSD
19. 8. 2015 06:51
Re: Tak trochu rozpačité
:yes: Předchozí C 63 AMG bylo kulervoucí od pohledu. Teď tu máme další klon eSka (coupe)...
18. 8. 2015 22:19
Re: Tak trochu rozpačité
je pravda že koniec atmosféry je škoda ale stále si stojím za tým že čo sa týka fúkaných motorov majú tie od MB asi najlepší zvuk a charakter,,,popravde si myslím že po stránke emócií zvládol MB prechod na preplňovanie o niečo lepšie než chlapci z mníchova...

ono čo sa týka ostrých modelov vždy som sa prikláňal k BMW no popravde časom zisťujem, že jediné BMW ktorému by som dal prednosť je M5 pred E63 inak zvyšok u mňa berie MB pretože MB si podla mňa asi najviac zachoval nejaký charakter aj osobnosť..