Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake si díky úpravě polepšil na 490 koní

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Německá tuningová společnost VÄTH si vzala do parády kombík ze Stuttgartu, který má nyní téměř 500 koní.

Pokud Mercedes dostojí svým slovům, tak od roku 2030 plánuje ze svého portfolia vyřadit všechny modely s karoserií kombi. Při pohledu na Mercedes-Benz CLA Shooting Brake si říkáme, jestli to tak trochu není škoda. A co teprve při pohledu na nejostřejší variantu AMG CLA 45 S Shooting Brake? 

Video se připravuje ...

Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake je tak trochu jiný hot hatch. Z 2,0litrového čtyřválce umí Mercedes dostat šílených 310 kW (421 k) a 500 Nm točivého momentu. Sprint z nuly na sto zvládne tento model za rovné čtyři sekundy. U verze S je omezovač maximální rychlosti nastaven na 270 km/h. 

Ze sériového čtyřválce lze vydolovat ještě více a společnost VÄTH si je toho dobře vědoma. Na trhu působí již více než 45 let a specializuje se zejména na vozy značky Mercedes.

VÄTH si pohrál se softwarem řídící jednotky motoru a aplikoval zcela nový výfukový systém. Výsledkem je brutální výkon dosahující 490 koní, točivý moment se zastavil na hodnotě 620 Nm. Z 0 na 100 km/h se nyní elegantní kombík dostane za 3,7 sekundy!

Vyššímu výkonu byly uzpůsobeny brzdy. VÄTH vyměnil brzdové vedení a dopředu dodal šestipístkové třmeny s kotouči o průměru 390 mm. Podvozek vozu byl proti sériové verzi snížen o 20 mm. 

Exteriér se příliš nezměnil a jediným viditelným zásahem do designu jsou dvacetipalcová hliníková kola VÄTH. Vlastně ani dalších změn nebylo třeba. I proto trochu doufáme, jestli si to Mercedes s koncem kombíků přeci jen nerozmyslí. Model CLA čeká v příštím roce facelift s tím, že produkce modelu CLA Shooting Brake skončí v roce 2025 bez nástupce.

Video se připravuje ...

Cena balíčku, která udělá z vašeho AMG CLA 45 S Shooting Brake ještě brutálnější zdroj, nebyla úpravcem zveřejněna. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme