Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé inspiroval motorový člun s výkonem 1600 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Tradiční spolupráce mezi německou automobilkou a floridským specialistou na rychlé motorové čluny má nový plod. Ten opět přitahuje pozornost svým vzhledem a ohromuje svými výkony.

Společnost Cigarette Racing Team patří od roku 1969 mezi výrobce nejvýkonnějších a nejluxusnějších rychlých motorových člunů, do jejichž stavby a konstrukce promítá zkušenosti ze závodů třídy Offshore na volném moři.

S německou automobilkou Mercedes-Benz spolupracuje od roku 2007 a nejnovějším výsledkem této spolupráce se stal motorový člun pojmenovaný Cigarette Racing Team 41’ AMG Carbon Edition, jehož premiéra se odehrála na Miami International Boat Show pořádané od 14. do 18. února letošního roku.

Cigarette Racing Team 41’ AMG Carbon Edition je 12,5 m dlouhý motorový člun s hmotností lehce nad 7000 kg, který svým vzhledem i výkony inspiroval Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé. Samotné označení člunu pak odkazuje na hojné využití karbonu v konstrukci jeho trupu. Díky tomu se tento člun může pochlubit úsporou zhruba 250 kg ve srovnání se staršími zástupci své značky o podobné délce trupu.

K pohonu výjimečného motorového člunu slouží čtveřice na zádí usazených motorů Mercury Racing 400R, poskytující společně nejvyšší výkon 1177 kW (1600 k). Tyto motory spolu s tvarováním trupu umožňují dosažení maximální rychlosti kolem 142 km/h. Při plavbě touto rychlostí může být na palubě až osm osob a při cestovní rychlosti je Cigarette Racing Team 41’ AMG Carbon Edition schopen nabídnout prostor až pro dvacet osob.

Na Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé odkazuje motorový člun vedle svého jména či barevného provedení trupu i úpravou paluby. Na podobě prostoru pro posádku a cestující se totiž podílelo i designérské oddělení značky Mercedes-AMG.

V souvislosti s novým Cigarette Racing Team 41’ AMG Carbon Edition lze připomenout i několik starší výsledkům spolupráce mezi německou automobilkou a floridským specialistou na rychlé motorové čluny.

Například v roce 2016 byl Cigarette Racing Team 41’ SD GT3 inspirován závodním kupé Mercedes-AMG GT3 a o rok dříve se pro Cigarette Racing Team 50 Marauder GT S Concept stal vzorem Mercedes-AMG GT S. V roce 2013 byl elektřinou poháněný člun Cigarette Racing Team AMG Electric Drive Concept inspirován elektromobilem SLS AMG Coupé, zatímco pro rok 2012 byl inspirací Mercedes-Benz C 63 AMG a v roce 2010 Mercedes-Benz SLS AMG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
19. 2. 2019 11:14
Parádní nářadí ...
.. pro námořní pašeráky drog >:D