Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT ukazuje svou karoserii na první oficiální fotografii (+video)

David Bureš
Diskuze (2)
Nový stuttgartský sporťák ukazuje, že se jeho design bude v mnohém podobat většímu předchůdci.

Stuttgartský výrobce začíná odhalovat chystaný sporťák nahrazující SLS AMG. Po oficiálně zveřejněných fotkách maskovaného prototypu a fotografiích interiéru zveřejnil první fotografii karoserie chystaného modelu oficiálně nazvaného Mercedes-AMG GT.

Na zveřejněném snímku je zobrazen profil automobilu, který se však skrývá ve tmě. Silueta karoserie s dlouhou kapotou nicméně naznačuje, že svými tvary nový model naváže na odcházející SLS AMG. Model GT tento vůz v nabídce Mercedesu nahradí, proti předchůdci však má být menší a levnější – stát má asi tři miliony korun.

Vedle snímku profilu auta zveřejnil Mercedes rovněž prezentační video tohoto automobilu kompletně vyvinutého divizí AMG . To ukazuje maskovaný prototyp vozu, který je ve videu popsán mnoha superlativy. Na jejich potvrzení si ale ještě musíme počkat.

Na videu je možné si rovněž poslechnout zvuk novinky. O ten se postará nově vyvinutý čtyřlitrový vidlicový osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly a kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. V základní verzi jednotka nabídne výkon 356 kW, vrcholné provedení GT Black Series ale má disponovat až 430 kW.

Světová premiéra modelu Mercedes-AMG GT se odehraje na podzim. To naznačuje odhalení auta na říjnovém autosalonu v Paříži.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - C30AMG
20. 5. 2014 21:00
Slozenina
Silueta nova (Z3 coupe?), detaily zname: zadek nove S coupe, predek SL.
20. 5. 2014 13:16