Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Mercedes-AMG GT burácí na Severní smyčce

David Bureš
Diskuze (0)
Vývojáři nového sportovního Mercedesu nezapomněli během jeho testování navštívit okruh Nürburgring, kde s prototypem auta zajeli několik kol.

Je veřejným tajemstvím, že Mercedes-Benz nahradí model SLS AMG menším a levnějším sporťákem. Tento automobil, který se bude oficiálně jmenovat Mercedes-AMG GT, se poprvé ukázal na Severní smyčce Nürburgringu, kde byl zachycen špionážními fotografy.

Křivky GT zatím zůstávají ukryté pod vrstvou kamufláže, i přes ni však patrné, že design naváže na odcházející SLS AMG. Automobil kompletně vyvinutý divizí AMG bude mít dlouhou kapotu a výraznou masku chladiče. Velkou změnou proti předchůdci však bude fakt, že GT už nebude mít slavné racčí dveře otevírané k nebi.

Naopak interiér už známe, Mercedes-Benz zveřejnil fotografie kabiny GT v polovině dubna. Vůz v tomto ohledu naváže na ostatní současné modely značky. Specialitou bude středová konzola evokující nasávací otvor NACA s tlačítky do V, která zase odkazují na vidlicové uspořádání válců motoru.

O pohon se postará nově vyvinutý čtyřlitrový vidlicový osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly, který na přiloženém videu prezentuje svůj burácivý zvuk. Motor bude spolupracovat se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, v budoucnu se objeví i v dalších modelech značky Mercedes-Benz. V případě základní verze GT jednotka nabídne výkon 356 kW, vrcholné provedení GT Black Series ale má disponovat až 430 kW.

Mercedes-AMG GT bude mít poháněnou zadní nápravu, s pohonem všech kol počítat nemáme. Oproti SLS AMG auto zhubne asi 150 kilogramů, a to díky menším rozměrům a použití lehčích materiálů.

Nový sportovní vůz z divize AMG zacílí primárně na Porsche 911, čemuž bude odpovídat i cena. Ta se bude pohybovat okolo tří milionů korun.

Mercedes-Benz SLS AMG se začal prodávat v roce 2010, rok po kupé přišel na trh také roadster. Vůz, který svými křivkami navázal na slavný model 300 SL z padesátých let, za čtyři roky výroby dosáhl přes 10.000 vyrobených kusů. Produkce SLS AMG má být ukončena letos v létě.

David Bureš
Diskuze (0)