Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG One má příznačný název. Žádný další nástupce totiž nevznikne

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Chcete-li moderní hybridní supersport Mercedesu a nejste jedním z mála šťastlivců, kteří drží rezervaci na Mercedes-AMG One, máte smůlu. Značka totiž nástupce neplánuje.

Hybridní supersport Mercedes-AMG One, který jsme až donedávna znali pod názvem Project One, patří mezi nejočekávanější automobilové novinky vůbec. Na automobilu samotném se kromě jiného podílí i Lewis Hamilton, pilot formule 1 a úřadující šampion v barvách Mercedesu.

V jednom z rozhovorů Ola Källenius, lídr v oblasti výzkumu a vývoje, prozradil, že žádný další supersport automobilka nechystá. Je tedy pravděpodobné, že Mercedes-AMG One zůstane jediným svého druhu. „V tuto chvíli nic takového neplánujeme,“ prozradil člověk, jenž by měl v příštím roce nahradit v čele Daimleru Dietera Zetsche. „Nikdy neříkej nikdy, ale aktuálně žádný takový plán neexistuje.“

Tím interview věnované vozu „Project Two“ skončilo, o něco více se ale Källenius rozpovídal o „jedničce“. Přiznal, že zhotovení supersportu není vůbec snadné a uvedl, že inženýři aktuálně vyvíjí maximální úsilí, aby se Mercedes-AMG One stal jednou z nejzajímavějších zbraní pro závodní okruhy.

Mercedes zatím podrobné technické specifikace neposkytl. Zatím si musíme vystačit s tím, co víme, případně s tím, co nedávno uniklo během oficiální prezentace vozu všem 275 klientům, kteří za tento speciál již zaplatili. Na slavnostní akci nechyběl ani podnikatel Manny Khoshbin, který se na svém Instagramu pochlubil s několika zajímavými detaily.

Už není žádným tajemstvím, že auto bude pohánět 1,6litrový šestiválec z formule 1, jenž bude podporován čtveřicí elektromotorů. Supersport má dosahovat výkonu okolo 1000 koní a podle německé automobilky zvládne zrychlit z klidu na 200 km/h za méně než šest sekund. A pokud jde o maximální rychlost, ta má dosahovat k 350 km/h. Kromě toho se myslí i na přírodu, vždyť se speciálem urazíte 25 kilometrů čistě na elektřinu. Jde tedy o plug-in hybrid, který si každý z movitých majitelů dobije kabelem u své vily.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
6. 10. 2018 22:54
Re: to je prostě jedním slovem nádhera
Celkem slušnej hybrid :yes: :-)
Avatar - Adrouš
6. 10. 2018 17:46
to je prostě jedním slovem nádhera
Ta úvodní fotka AMGčka je úplně boží. Měnim tapetu na ploše >:D