Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Antos: Nový těžký nákladní vůz na krátké vzdálenosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Mercedes-Benz hodlá rozšiřovat svou nabídku nákladních vozidel a ještě v letošním roce představí novou modelovou řadu Antos.

Mercedes-Benz v současnosti testuje finální provedení nových nákladních automobilů Antos a jejich světovou výstavní premiéru plánuje na zářijový veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru.

Podle automobilky má představovat Antos první řadu těžkých nákladních vozidel pro krátké tratě. Využíván má být především při rozvozu potravin a dalšího zboží do velkých supermarketů a jejich skladů.

Mercedes-Benz Antos se bude svou technikou i designem přibližovat k nové generaci řady Actros, představené v loňském roce. Zároveň ovšem nabídne vlastní charakter a jeho 2,30 metru široká kabina připravená pro krátké vzdálenosti bude k dispozici v krátkém provedení S nebo střední verzi M. Obě mají nabízet snadný přístup a propracovanou ergonomii.

Nová modelová řada má nabídnout celkem 67 různých délek rozvorů náprav v rozmezí od 2650 mm do 6700 mm. K pohonu Mercedesů Antos poslouží nové motory Euro VI, jejichž výroba se rozběhla v Mannheimu letos na jaře. Tyto motory nabídnout celkem 13 výkonových verzí od 175 kW (238 k) do 375 kW (510 k).

Pro zvýšení komfortu řidiče bude tyto motory možné kombinovat s plně automatickými převodovkami PowerShift. K zvýšení bezpečnosti přispěje řada aktivních a pasivních asistenčních systémů v čele s Active Brake Assist.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)