Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz B Electric Drive: pro Ameriku pouze jako elektromobil

Michal Fokt
Diskuze (6)
Kompaktní MPV Mercedes-Benz B se proti původním předpokladům do Ameriky nakonec přece jenom dostane, ovšem výhradně ve verzi B Electric Drive.

Mercedes-Benz v New Yorku nespoléhal jenom na sportovní CLA 45 AMG, ve světové premiéře se předvedl i vůz ze zcela opačného spektra nabídky - B Electric Drive. Produkční verze (jak z názvu vyplývá) béčkového mercedesu bude jedinou variantou tohoto automobilu, která se bude v USA prodávat.

Mercedes-Benz B Electric Drive je vybaven elektromotorem o výkonu 100 kW a s točivým momentem 310 N.m, jenž by měl z nuly na 96 km/h zrychlit podle výrobce za "citelně méně, než 10 s", přičemž jeho maximální rychlost elektronika limituje na 160 km/h. Dynamika je určitě užitečný parametr, důležitější je však jízdní dosah. Elektrické béčko najede na jedno nabití až 200 kilometrů a z běžné elektrické zásuvky získá plnou kapacitu za méně než dvě hodiny. Jenom 1,5 hodiny to pak bude trvat ze 400V evropských rychlonabíječek.

Vůz má akumulátory Li-Ion uložené pod podlahou, takže nebyl dotčen prostor pro posádku ani zavazadla a současně se tím údajně zlepšila bezpečnost při případném nárazu. Majitel dostane k automobilu také příslušnou stránku Vehicle Homepage na internetu, kde prostřednictvím smartphonu nebo počítače zjistí stav nabití, dojezd, případně může začít vůz v předstihu klimatizovat nebo vytápět.

Prodej Mercedes-Benzu B Electric Drive začne v USA zkraje roku 2014, Evropa přijde na řadu o něco později.

Michal Fokt
Diskuze (6)
29. 3. 2013 15:06
Re: Tohle ne...
A jak vyrobíš vodík? Ze zemního plynu? Elektrolýzou vody?
Avatar - CHerokee
29. 3. 2013 10:12
Re: Tohle ne...
No v některém časopise to přepočítávali a vyšlo to kolem 3 l / 100 km, což není velký rozdíl proti dieselům. A podle mého názoru auta na baterky jsou slepá větev. Minimálně do doby, než se objeví úplně jiný způsob výroby elektřiny.

Myslím že budoucnost je jinde...možná vodíkové motory atp.
29. 3. 2013 00:18
Re: Tohle ne...
Nech robis co robis, 1km elektriny ta nevyde nikdy tak draho ako 1km paliva, takychto mudrcov a pochybnostkarov novych technologii milujem, * o tom vedia a hubuju iba na dojazd, leb zatial treba mat elektromobil len ako sekundarne auto, nie primarne, aj keby to ma dojazd len polovicu, ty kazdy den najazdis 50km aby si sa nevedel dostat domov?
Avatar - CHerokee
28. 3. 2013 20:03
Re: amici sa tohto medaka uz urcite nevedia dockat
:yes:
Avatar - 3_diamanty
28. 3. 2013 19:06
amici sa tohto medaka uz urcite nevedia dockat
a srotuju uz vo velkom svoje fordy F series >:D