Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz G na chůdách míří do nejtvrdšího terénu

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Společnost Delta4x4 představila upravený Mercedes-Benz třídy G s výrazně zvýšeným podvozkem, s nímž se nemusíte bát ani opravdu drsných podmínek ve vnitru Islandu nebo uprostřed Sahary.

Třída G od Mercedesu je již od konce 70. let minulého století terénní legendou, která se však už dlouhé roky prosazuje spíše na městských bulvárech a před obchody s luxusní módou. Přesto ani výrazné změkčení podmínek na drsném charakteru auta příliš nezměnilo. To se jen postupem času transformovalo v exkluzivní záležitost s kabinou připomínající salonek v soukromém pánském klubu. Pokud však toužíte obnovit dobrodružný charakter německé legendy, pomocnou ruku vám podají například u společnosti Delta4x4.

Ta se zaměřuje primárně na off-roadové přestavby. Jednu z nich v podobě upravené první generace Volkswagenu Amarok jsme ostatně vyzkoušeli na vlastní kůži minulé jaro. Mercedes-Benz G od Delta4x4 dostal podobnou výbavu jako německý pick-up, čímž navazuje na limitované série G 500 a G 63 s přídomkem 4x4².

Základním stavebním kamenem přestavby s názvem G 4x4 Hoch 2 jsou upravené portálové nápravy s pružinami od firmy Eibach, které přidávají 50 milimetrů světlé výšky. Speciál dostal také „lift kit“, který vůz ještě zvyšuje. Světlost nakonec narostla na 300 milimetrů, samotný mercedes do výšky měří 2,25 metru. Přední a nájezdový úhel nově dosahuje 35 stupňů. Samozřejmostí jsou nové pneumatiky s terénním vzorkem, přičemž vybrat si můžete obutí od BF Goodrich, Cooper, Yokohama a Mickey Thompson. Z estetických doplňků můžeme zmínit střešní nosič se světelnou rampou, na který můžete naložit náhradní gumy, kanystr s benzinem a další věci.

Video se připravuje ...

Celá přestavba samozřejmě není z laciného kraje. Jako první logicky potřebujete Mercedes-Benz G aktuální generace, který v Česku začíná na 3.558.610 Kč (G 400 d s výkonem 243 kilowattů). Samotné pružiny Eibach vyjdou v přepočtu na 32 tisíc korun i s montáží, za lift kit dáte téměř 431.000 Kč, větší podběhy stojí asi 135 tisíc i s montáží a lakování a obutí v závislosti na typu vyjde od 118 do 253 tisíc korun.  

Video se připravuje ...

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
4. 11. 2023 17:55
Este vcelku
Vkusna uprava... Gecko je vzdy dokonale :yes:
Avatar - WinDiesel
4. 11. 2023 17:24
Nejtzvrdšího terénu?
A čo je to také Kefalín mäkký terén??? :-[] :-[] :-[]