Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLA Edition 1: Jednička na úvod i pro crossover

Michal Fokt
Diskuze (12)
Stejně jako modely tříd A a CLA, i třetí varianta stuttgartského kompaktu v podobě crossoveru GLA se začne prodávat jako speciální Edition 1.

Mercedes vzal v případě modelu GLA, jenž měl světovou premiéru v září ve Frankfurtu, význam slova crossover doslova a tak z koncepce SUV, na jejichž základě crossovery většinou vznikají, nezbylo téměř nic. Jestli je vám tento způsob auta sympatický nebo ne, můžete zvažovat ještě docela dlouho, prodej totiž začne až v březnu 2014. Ale pak budete muset být rychlí, tedy minimálně pokud chcete být majiteli speciální verze Edition 1.

Základem verze je varianta Urban Line s falešnými ochrannými prvky nárazníků a chromovanými střešními ližinami. O další vizuální odlišení se postarají lesklá černá 17“ AMG kola, černou masku chladiče, zpětná zrcátka, dekorační pruhy a tmavá zadní boční skla. Na výběr budou laky cirrus white, orient brown metallic, mountain grey metallic a od podzimu ještě designo magno mountain grey.

Kabina dostane barevnou kombinaci Desert Dust, sedadla v kombinaci oříškového odstínu kůže a tkaniny Alvorada, tříramenný volant se zploštěním ve spodní části, ocelové sportovní pedály, hlíníkové dekory, chromované rámečky ventilace a „dokonce i“ koberečky a kryt odkládacího prostoru ve středové konzole. A o bixenonech a balíčku Light and Sight package jsem se zmínil?

Zdá se, že Edition 1 bude k mání s motorizacemi GLA 200, GLA 250, GLA 200 CDI a GLA 220 CDI a bude možné volit mezi předokolkou a 4Maticem.

Michal Fokt
Diskuze (12)
29. 10. 2013 19:47
Re: Pěknej hnus
Sorry , ale mě se vážně nelíbí , a nesedí mi ani celý současný designový směr mercedesu . Chápu ale že se Mercedes musí přizpůsobit svému významnému činskému trhu , takže ta auta musí vypadat jako fáro vrchního kolotočáře nebo jako z nějakýho trhlýho asijskýho komiksu .
29. 10. 2013 15:31
Re: Pěknej hnus
Tys to zabil >:D
29. 10. 2013 13:38
Re: Pěknej hnus
Ty asi nebudes uplne spokojny so svojim zivotom.
Takato reakcia sedi na Typka co kazdy den puliruje svoj 15 alebo viac rocny tatos po piatom majitelovi, ozdobuje ho doplnkami z lidlu, zralocimi plutvami, brzdy na zlto atd...
28. 10. 2013 23:27
Re: Pěknej hnus
A protože je to taková hnusná hrouda tak kdo to bude mít , bude IN a prachytý frikulínové se o to budou rvát .
Avatar - CHerokee
28. 10. 2013 18:21
Re: konkurence
Já si zase myslím, že to bude prodejní hit. Stejně jako všechna SUV od mercedesu.