Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLC Coupé: Karoserie crossoveru na první fotografii

Michal Fokt
Diskuze (2)
Stuttgartská značka pro nás má malý vánoční dárek - první fotografii chystaného modelu GLC Coupé. Ale moc moudří z ní asi nebudete.

Mercedes-Benz nedávno obměnil svůj model středního SUV, když GLK nahradil nový typ GLC. A jak dnes velí v prémiovém segmentu dobré mravy, připravuje se lifestylovější, méně praktická verze s označením GLC Coupé. Její prototyp byl už ohlášen na jarní šanghajský autosalon a v Ženevě se nejspíš předvede finální verze. Mercedes zveřejnil už i první skicu crossoveru.

Nyní tu máme další ochutnávku, automobilka uvolnila první teaserový snímek, ukazující karoserii vozu. Bohužel doslova, jde o "body in white" karoserii, do níž je navíc "zakousnuté" robotické rameno, nakonec toho tedy o budoucím vzhledu prozradí zmíněný starší nákres, jisté ovšem je, že se finální verze od studie Concept GLC moc lišit nebude. Stuttgartský konkurent pro BMW X4 je každopádně už před dokončením, po silnicích jezdí kamuflované prototypy a prodej tedy nejspíš začne už ve druhé polovině příštího roku.

Není důvod si nemyslet, že GLC Coupé převezme kompletní motorovou škálu modelu GLC se čtyřválci a šestiválci a připravuje se také plug-in hybridní verze, jejímž jádrem bude přeplňovaný benzinový dvoulitr, doplněný o elektromotor a 6,2kWh Li-Ion akumulátor.


Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Warrual
25. 12. 2015 18:17
Re: Zaujímavý je hlavne tvar zadných dverí...
>:D
Avatar - jozephko
25. 12. 2015 15:50
Zaujímavý je hlavne tvar zadných dverí...
Na fotke vyzerá byť tvar zadných dverí veľmi futuristicky tvarovaný, hlavne tesne pod oknami. >:D
Dúfam, že sa to objaví aj u sériových áut...