Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz plánuje investovat miliardu eur do nové generace kompaktních modelů

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Prodejní úspěchy Mercedes-Benzu A a jeho derivátů jsou povzbudivé, značka tak chce do další generace těchto modelů investovat jednu miliardu eur, tedy přes 27 miliard korun.

Ačkoliv jsou nové kompaktní Mercedes-Benzy u odborné veřejnosti občas přijímány s rozpaky, zákazníci je milují. Modely A, CLA či GLA se tak prodávají jako housky na krámě a stuttgartská automobilka chce tento trend do budoucna ještě podpořit. Proto nyní oznámila, že do příští generace těchto vozů hodlá investovat částku 1 miliardu eur, což je již pořádný balík peněz.

Zatím není jasné, kdy přesně nová generace vozu přijde, ale investice má přijít do roku 2020. Prostředky budou použity na rozšíření výrobních kapacit a počítá se i s 250 novými stálými zaměstnanci. Peníze půjdou zejména do výrobního závodu Rastatt.

Člen představenstva Mercedes-Benzu Markus Schäfer řekl: „S plánem přeměny závodu Rastatt jsme položili základy pro úspěšnou produkci příští generace našich kompaktních vozů. Budeme dosahovat výrazného zlepšení v oblasti efektivity a flexibility. Zároveň posílíme roli lokality jakožto vedoucího závodu na výrobu kompaktních vozů v rámci naší globální produkční sítě.“

Mercedes-Benz A prošel nedávno mírným faceliftem, modely CLA a GLA budou následovat. Verze A 45 AMG je nejsilnějším ostrým hatchbackem na světě, dvoulitrový turbomotor dává výkon 380 koní (280 kW).

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
1. 7. 2015 14:10
3 nuly
nadpis hovori o milarde, clanok o milione.
Avatar - CHerokee
1. 7. 2015 13:05
Pozdě
2020 mi přijde trochu pozdě, když teď byl facelift. To spáš tak 2018.