Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: PPC pro Actros, Antos a Arocs (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Predikativní tempomat PPC (Predicative Powertrain Control) bude Mercedes-Benz montovat dodatečně i do starších vozidel modelových řad Actros, Antos a Arocs.

Mercedes-Benz uvádí, že predikativní tempomat PPC snižuje spotřebu paliva až o pět procent, čímž prokazatelně snižuje celkové provozní náklady vozidla.

Majitelům vozidel modelových řad Actros, Antos a Arocs vyrobených od srpna 2012 a vybavených dvanáctistupňovou samočinnou převodovkou Mercedes PowerShift 3 nabízí možnost dovybavení jejích nákladních automobilů predikativním tempomatem PPC.

Montáž PPC, aktualizace mapových podkladů a sladění s ostatními systémy vozidla má v autorizovaném servise trvat zhruba dvě a půl hodiny. Mercedes-Benz uvádí, že náklady na instalaci PPC jsou v Německu 1500 eur bez DPH.

Mercedes-Benz predikativní tempomat PPC představil v létě roku 2012 jako nový prvek výbavy pro modelovou řadu Actros. V současnosti je již 64 nových vozidel této řady vybaveno predikativním tempomatem PPC, který se postupně etabluje i u distribuční řady Antos a stavební řady Arocs.

Predikativní tempomat PPC podle načtené topografie trasy upravuje točivý moment motoru tak, aby vozidlo co nejvíce využívalo svou kinetickou energii například před vrcholem byť mírného stoupání.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)