Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz pracuje na sedmisedadlové třídě B

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Mercedes-Benz hodlá svou platformu pro vozy s pohonem předních kol maximálně využít a vedle několika dalších modelů pracuje i na prodlouženém provedení třídy B.

Mercedes-Benz svou budoucnost spojuje s řadou nových modelů, které v jeho produkci nemají žádné přímé předchůdce. Velkou pozornost proto věnuje nové generaci kompaktních modelů.

První z nich byla druhá generace třídy B představená v létě loňského roku. Letos měla premiéru třetí generace třídy A a prozatím jako studie Concept Style Coupé se představil nový sportovně laděný sedan. Na něj má navázat stylové kombi. Dalším v řadě by mělo být ještě SUV BLK.

To ovšem není vše a podle německého magazínu Auto Bild pracuje Mercedes-Benz i na nové verzi třídy B. Tou má být sedmimístné provedení stojící na prodloužené platformě MFA (Mercedes Front Wheel Architecture).

Prodloužená třída B se sedmimístným interiérem se má stát prémiovou alternativou k vozům jako je například Opel Zafira Tourer, Ford Grand C-Max nebo Citroën Grand C4 Picasso. S pětimístnou třídou B by měla novinka sdílet paletu pohonných jednotek a pravděpodobně i design předních partií.

Světová premiéra prodlouženého provedení třídy B se sedmimístným interiérem se má odehrát příští rok na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - MarTin1
3. 9. 2012 17:22
Re: Tady to smrdí
náhradou z R klasse... proč ne....
3. 9. 2012 12:53
Re: Sedmimístné auto
a videl si aj Renault Grand Scenic? Lebo tam sa dospelí vôjdu... Narozdiel od 5008 či Zafiry...

Inak ak to MB spraví inteligentne, bude to pecka...
3. 9. 2012 10:25
Sedmimístné auto
Moc tomu označení nerozumím, všechny ty sedačky navíc,které jsem zatím viděl byly určeny tak pro děti předškolního věku a i náš pes by si tam stěžoval...