Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz připravuje produkci modelu GST

Ondřej Láník
Diskuze (12)
10 let po rozhodnutí o založení amerického závodu DaimlerChrysler v Tuscalose ve státě Alabama, je v plném proudu příprava výroby nového modelu GST-Grand Sports Tourer.

10 let po rozhodnutí o založení amerického závodu DaimlerChrysler v Tuscalose ve státě Alabama, je v plném proudu příprava výroby nového modelu GST-Grand Sports Tourer. Budoucí řada kombinuje ve zcela nové karosérii klasickou limuzínu, kombi a SUV. V roce 2005 se tedy k současnému modelu M přidá druhá řada Mercedesů Made in USA.

Název GST vznikl ze slov charakterizujících vlastnosti nového automobilu. „Grand“ se týká velikosti, prostornosti a funkčnosti, „Sports“ symbolizuje dynamiku a výkon a „Tourer“ charakterizuje vysoký komfort cestování na dlouhé vzdálenosti. GST má přes svou velikost nabídnout prostor jen 6 cestujícím. To na druhou stranu umožnilo montáž samostatných všestranně seřiditelných sedadel, se kterými je možno v interiéru dále manipulovat a zvětšit úložný prostor třeba pro lyže, kola a jiné sportovní náčiní.

Pod kapotou se objeví šesti a osmiválce v kombinaci se 7 stupňovou automatickou převodovkou 7GTronic. Z dalších technických informací, které jsou k dispozici uveďme ještě elektronicky řízený pohon všech kol a vzduchové odpružení Airmatic DC.

Ondřej Láník
Diskuze (12)