Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz rozšiřuje nabídku továrního příslušenství pro GLA

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Mercedes-Benz si zakládá na novém crossoveru GLA. Přichystal pro něj rozsáhlou nabídku příslušenství, které bude k mání již od poloviny března.

Originálních doplňků je celá řada, čítá praktické věci do interiéru, komunikační systémy, zapomenout se nedá ani na litá kola a spoilery. Aktuální generace integrace iPhone nazvaná Drive Kit Plus si poradí i s nejnovějšími produkty „nakousnutého jablka“, konkrétně řadou 5 včetně verzí S a C, Jako výbava je tento kit dostupný i pro třídu A a dalších deset modelových řad Mercedesu, na své si přijdou tedy i ti, kdo už nějakou tu trojcípou hvězdu mají v garáži.

Crossovery, respektive SUV jsou určeny hlavně zákazníkům, kteří vyznávají aktivní životní styl. Další prvek se jim tedy může velmi hodit. Co na tom,že GLA nemá na výšku ani metr a půl? Praktické střešní příčníky Aerostyle se montují na dodávané nosiče, připomeňme, že hliníkové lišty jsou standardně spojené se specifikacemi Style, Urban a AMG a také je lze pořídit jako součást balíčku Night. K upevnění příčníků na nosiče není potřeba nářadí, což je rozhodně fajn. Mohou pak nést cokoliv včetně boxů (rakví), lyží a snowboardových prken. Pro jízdní kola Mercedes nabízí speciální nosič, kam se vejdou dva bicykly.

Hodně služby udělá i plastová vana do zavazadelníku, která se navíc snadno čistí. Třeba potraviny nebo tekutiny na delší výlet pak neputují po interiéru a nedělají v „kufru“ neplechu. Dá se k ní koupit i taktéž plastová podložka s protiskluzovým povrchem. A co třeba kobereček, který lze přehodit přes spodní hranu, aby se při vyndavání těžších věcí nepoškrábal lak? Ti majitelé, kteří chtějí být opravdu styloví, dopřejí sobě i svému čtyřkolovému miláčkovi sadu značkových kufrů. Mohou dále přikoupit drobnosti v podobě přívěsků na klíče, obalů na láhev sektu s poutkem, případně osvětlených log výrobce...

Také výběr z litých kol je poměrně široký. V paketu AMG najdeme pětipaprsková různých tvarů, k nim se přidávají prahové panely v leštěné nerezové oceli, které mohou zářit i diodami. Stylový balíček se třemi slavnými písmeny obsahuje i prahové nástavce a jiný přední a zadní nárazník. Pochopitelně se netýká mechanických úprav, v tomto případě jde pouze o vzhled. Veškeré zde popsané příslušenství bude možné u prodejců Mercedesu zakoupit od 15. března letošního roku.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)