Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé spatřen v ulicích Stuttgartu

Jan Mička
Diskuze (0)
Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé jsme si oficiálně představili v průběhu března. Předprodukční vůz se nyní postaral o rozruch v ulicích Stuttgartu.

Oficiální informace nám o novém Mercedes-Benzu S 63 AMG Coupé prozradily mnoho. Například, že pod kapotou najdeme ručně vyráběné osmiválcové biturbo 5.5 BlueDIRECT o výkonu 430 kW a točivém momentu 900 N.m. To umožní masivnímu vozu zrychlit z klidu na 100 km/h za 3,9 sekundy a kdyby nebylo elektronicky omezené rychlosti 250 km/h, zcela jistě by dosáhl i na třístovku.

Verze s pohonem zadní nápravy bude vybavena sofistikovaným podvozkem Magic Body Control, který je na nerovnosti a výmoly připraven ještě dříve, než se k nim automobil vůbec dostane. „Čtyřkolka“ pak vyjede na vzduchovém podvozku Airmatic a aby toho nebylo málo, může se vůz v zatáčkách chovat stejně jako lyžař nebo motocyklista díky systému protináklonu karoserie, který zvyšuje stabilitu v rychlostech od 30 do 180 km/h.

Tolik suchá fakta. Nyní ale k události, která se nedávno odehrála v ulicích Stuttgartu. Zde se totiž objevil tentýž předprodukční vůz, který jsme obdivovali už v druhé polovině března na oficiálních fotografiích. Těžko odhadnou, zda se jednalo o pouhou náhodu nebo promyšlený tah automobilky před živou premiérou vozu na dubnovém autosalonu v New Yorku. Jedno je však jisté – první exempláře se dostanou k zákazníkům již v průběhu září.

Jan Mička
Diskuze (0)