Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S Pullman: Maybach se vrátí, bude stát přes pět milionů korun

Michal Fokt
Diskuze (46)
Automobilka Maybach sice skončila, ale její náhrada verzí Pullman nebude o nic méně exkluzivní a Rolls-Royce a Bentley by se měly mít na pozoru.

Značky Rolls-Royce a Bentley si možná oddechly, že se s koncem značky Maybach bude v luxusní třídě dýchat zase o něco volněji, byť si prestižní divize Mercedes-Benzu z koláče třídy mnoho neukousla, ovšem při produkci těchto značek určitě Maybach představoval problém. Jenže Daimler má v plánu se vrátit...

O tom, že se chystá verze Pullman W222, která by měla věrným zákazníkům značky, toužícím po maximálním luxusu, nabídnout určitou náhradu Maybachu, se mluví už dlouho. Teprve nyní se však ukazuje, jak vážně to Mercedes-Benz s atakem pozic prestižnějších konkurentů myslí.

Zatím není známo, jak moc bude Pullman luxusnější, než už tak vypiplané běžné S, ale zdá se pravděpodobné, že vznikne výhradně s prodlouženým rozvorem W222 a s extra prodlouženým rozvorem. Nejkratší Pullman by tedy měl mít kolem šesti metrů a rozvor v intervalu 3,47 až 3,42 metru. Od ostatních "esek" jej odliší specifická maska chladiče a patrně také další drobnosti.

Že ve Stuttgartu rozhodně netrpí přehnanou skromností ukazuje skutečnost, že šéf Daimleru Dieter Zetsche naznačil, že by automobil měl stát přes 200.000 euro, teda více než 5 milionů korun. Světu by se měl představit příští rok v květnu.

Michal Fokt
Diskuze (46)
Avatar - vabis
8. 7. 2013 08:08
Re: rozdíl je veliký
x222 tedy třetí verze rozvoru k w222 a v222 je samozřejmě známá, vyplňoval jsem na to i dotazníky ohledně trávení času v autě a barev. Je to normální natažené esko s velkým středovým tunelem mezi zadními sedadly. Se stolečky, multimediálními systémy a lehárem pro nohy. Pobyt příjemný, ale pouze „obytná“ verze od eska, resp instalovaná kancelář.

Mulsanne jezdí skoro jako Rolls, tiše a plavně. FS na živo neznám.
Maybach neměl technické problémy! Pouze pokud je máš vedle sebe, Rolls má kapotu ve výšce prsou, masivní dveře, pohodlný salon. To je aristokratický majestátní trezor na kolech vystlaný poduškami. Maybach vedle něj je pouze luxusní auto, věř že cílový zákazník rozdíl pozná. Byť z Rollsu výhled při jízdě po městě na kočku. …. Jmenované sportovní placky moc neznám.
28. 6. 2013 12:54
Re: Tak to je dobry blabol roku
Pro nemálo lidí je prostě RR až moc. Auto pro celebrity. Proto měl Maybach dobrý ohlas, dostal jsi luxus v pozlátku, které tolik nevyčnívalo. 57 mi připomínala americkou klasiku, Town Car s řidičem.
Avatar - Ham.
28. 6. 2013 10:15
Re: Tak to je dobry blabol roku
Tak to se omlouvám za špatná čísla. Ale když se podívám na prodejní čísla S klasse, tak je na tom úplně stejně, v Evropě 7500 prodaných v roce 2012 a celosvětově 60 000 takže by se dalo klidně tvrdit to stejné, převahu Sklasse kupují rappeři a komunističtí pohlaváři.
28. 6. 2013 10:03
Re: Tak to je dobry blabol roku
Ta cisla mas spatne, buhvi jak k nim dosli. Preci jenom je to statistika zamerena na mainstreamove znacky s o nekolik radu vyssimi prodeji, takze pri pouzite metodice muze byt u marginalnich znacek presnost zcela mimo.
Z vlastniho press release Rolls Royce za rok 2012 (kteri asi vi kolik sami kde prodavaji) vyplyva, ze:

a) minuly rok dodali 3575 vozu
b) nejvetsim trhem jsou USA (to jsou ti "posahani rapperi a sportovni hvezdy s nedokoncenou zakladkou) nasledovane Cinou
c) nejvice rostoucim regionem jsou arabske zeme

[odkaz]
Avatar - Ham.
28. 6. 2013 09:39
Re: Tak to je dobry blabol roku
Prodejní čísla RR
Celý svět 468 (Ghost) plus 145 (Phan.) tedy celkem 613ks
Z toho Evropa 329 (Ghost) plus 110 (Phan.) tedy 439 ks
[odkaz]
[odkaz]

Takže si srovnej mířidla
1) RR 2000ks neprodává ani náhodou
2) Přes 70% produkce jde do Evropy a nikoliv pošahaným rapperům nebo kokainovým Mexičanům