Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL 2016: Více výkonu a elektroniky

Michal Fokt
Diskuze (0)
Třída SL prochází v rámci modelového roku 2016 faceliftem. Ten přináší malé vizuální změny, ale řadu technických vylepšení.

Mercedes-Benz SL nade vší pochybnost stárne velice pomalu, ale konkurence čeká na každé zaváhání a tak nelze podceňovat ani průběžné modernizace. Proto došlo v rámci modelového roku 2016 k lehkým změnám vzhledu a vylepšení techniky. Co se vizuálních modifikací týče, vůz má novou, výraznější masku chladiče, přepracované světlomety s LED technikou, nový přední nárazník, dvě boule na kapotě a změnily se i ozdobné výdechy za blatníky. Nabídku laků rozšiřují barvy Brilliant Blue a Designo Grey Magno.

Důležitější ovšem je, že verze SL 400 s třílitrovým šestiválcem posílila o 25 kW a 20 N.m na 270 kW a 500 N.m a zvládne stovku za 4,9 sekundy. Varianta SL 500 disponuje 335 kW a 700 N.m a z nuly na 100 km/h akceleruje za 4,3 s, v hierarchii pak následují 5,5litrové SL 63 AMG se 430 kW a zrychlením za 4,1 s a šestilitrové SL 65 AMG, která umí stovku za čtyři rovné. Všechny modely mají maximální rychlost omezenou na 250 km/h. Standardem běžných verzí je nyní devítistupňový automat, AMG zůstávají u sedmikvaltu.

Mercedes SL dostává za příplatek (u AMG standardně) systém Active Body Control, omezující náklony v zatáčkách, fungující v pěti režimech a schopný při vyšších rychlostech snížit světlost vozu o 13 mm nebo při překonávání retardérů zvýšit podvozek o 50 mm. Z kabrioletu na kupé a naopak lze vůz změnit při rychlostech do 40 km/h a panoramatickou střechu lze mít se systémem Magic Sky Control s volitelnou propustností světla.

Interiér se změnil jen minimálně, modernizace se omezila na nový tříramenný volant s hořčíkovou strukturou, nepočítáme-li tedy balík nejnovějších bezpečnostních asistentů a konektivity s mobilními systémy Android a Apple. Prodej inovovaného SL bude zahájen v lednu a první zákazníci dostanou své vozy v dubnu příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (0)