Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter Grand Edition: Maybach-minivan

David Bureš
Diskuze (1)
Newyorský zástupce značky Mercedes-Benz představil speciální model Sprinter Grand Edition, který připodobňuje k soukromým tryskáčům.

Hlavní devizou Mercedesu-Benz Sprinter Grand Edition je jeho luxusní interiér, podle automobilky ne nepodobný palubám malých privátních tryskových letadel. Někteří o této dodávce hovoří také jako o „vysokém Maybachu.“

Tento Sprinter se od běžných dodávek liší karoserií s upravenou přídí a prahy. Boční a zadní okna jsou tónovaná a posádku diskrétně oddělují od okolí, pneumatiky jsou obuty na 16palcová hliníková kola.

V interiéru jsou dvě 32palcové LCD obrazovky s DVD přehrávačem, přípojkou pro iPod a připojením pro herní konzole. Další obrazovka – tentokrát 6,5palcová – je umístěna v přístrojové desce a zobrazuje řidiči především data z navigace.

Pasažérům nechybí ani satelitní rádio, či bezdrátové připojení k internetu. S řidičem je pak možné hovořit přes intercom.

Posádka sedí ve vyhřívaných kožených křeslech s funkcí masáže a podnožníky. Pohodlí vylepšují odkládací stolky pro notebook a chladicí box. Je libo chlazený Budweiser, nebo raději šampaňské?

Sprinter Grand Edition pohání třílitrový šestiválcový turbodiesel o výkonu 140 kW v 3800 min-1, maximum točivého momentu je 440 Nm mezi 1400 a 2400 min-1. Motor je spojen s pětistupňovým automatem.

Automobil bude výhradně dodávat americký zástupce Mercedes-Benz Manhattan, který před Vánoci prodal už čtyři exempláře. Sprinter Grand Edition je ručně vyráběn a dostupný jen na speciální objednávku. Jeho cena je 189.850 dolarů (v přepočtu asi 3,6 milionu korun). V Česku přitom základní Sprinter Express se skříňovou karoserií začíná na 440.000,- Kč bez DPH.

Mercedes-Benz Sprinter patří mezi nejpopulárnější lehké užitkové vozy na trhu vozidel kolem 3,5 t. V zámoří je prodáván i s pozměněnou identitou jako Dodge Sprinter.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - DawQa
1. 4. 2011 14:47
luxus
už jsem teda viděl lepší a možná i levnější úpravy sprinterů :no:

tohle je spíš, jak co nejvíc zabrat prostor, to by mě zajímalo jak je to otipovaný? jako "B" asi těžko..