Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy G přijíždí v offroadovější verzi Professional

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Vedle řady nových elektromobilů představil Mercedes-Benz na mnichovském autosalonu i slavný offroad třídy G ve verzi pro nový modelový rok a se speciální výbavou Professional.

V rámci modernizace pro nový modelový rok dostal Mercedes-Benz třídy G novou výbavovou linii exteriéru Professional, která ještě umocňuje terénní vzhled jednoho z nejschopnějších offroadů na trhu. Součástí standardní výbavy jsou například ochranné mřížky světlometů, zástěrky za předními i zadními koly nebo zesílené pneumatiky na 18“ černě lakovaných kolech s pětipaprskovým designem.

Vůz v galerii, který byl vystaven i na autosalonu IAA v Mnichově, navíc zaujme i řadou vnějších a vnitřních prvků z programu individualizace G manufaktur. Mezi nejzajímavější prvky patří například držák rezervy Professional nebo střešní nosič Professional, ke kterému je navíc možné upevnit skládací stan. Třída G se tak může ještě snadněji proměnit v pojízdný terénní kemp.

Mezi další specifické prvky vystaveného vozu patří i oranžový lak karoserie Copper Orange Magno, z nabídky G manufaktur, který kontrastuje se střechou, nárazníky a rozšířením podběhů kol v černém odstínu black magno. V rámci volitelné sady Night pak mohou být černě lakovány ještě kryty zrcátek, hvězdy Mercedesu nebo označení typu vozu.

Interiér by měl zaujmout vysokou mírou individualizace, včetně sedadel čalouněných kůží spolu s ozdobnými prvky G manufaktur z jasanového dřeva s otevřenými póry a černým tónováním.

Video se připravuje ...

Linie exteriéru Professional je prvním výhledem na nově uspořádanou nabídku výbav a barev třídy G, ze které si zákazníci budou moci vybírat v roce 2022. Součástí rozšíření výbav bude například tmavé tónování zadních bočních oken a zadního skla nebo dekorační osvětlení s 64 barvami. Třída G navíc standardně dostane přípravu pro tažné a přípravu pro zábavní systém určený zadním cestujícím.

Vedle nové linie exteriéru Professional si zákazníci budou moci vybrat také z linie exteriéru Exclusive a AMG nebo tří tematických linií interiéru – standardní, Exclusive a Superior, které v sobě kombinují nejoblíbenější prvky výbav. Zákazníci si ale samozřejmě budou moci novou třídu G nakonfigurovat i podle svých individuálních požadavků.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
8. 9. 2021 16:27
Re: Top medved
ale kde je elektromotor a baterie? :-[] :-[] :-[]
Avatar - SKAY
8. 9. 2021 14:38
Re: Top medved
Krom AMG pro bohaté a firemní pracanty to nějak zvlášť není viďet.... Teď se vyrojily defendry :D :yes:
Ale celkem krutá krabice :-)
Avatar - 3_diamanty
8. 9. 2021 12:28
Top medved
Ked medveda tak u mna jedine Gecko splna aj vizualne ti co od znacky mercedes chcem vidiet.... je dokonale :yes: