Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz V se odhalí již ve čtvrtek 30. ledna

Jan Mička
Diskuze (0)
Do prvního odhalení nového Mercedes-Benzu V nezbývá moc času. Přenos bude možno sledovat online.

Mercedes-Benz V si odbude světovou premiéru na blížícím se autosalonu v Ženevě, na konkrétní fotografie a nové informace však nebudeme muset čekat tak dlouho. Vůz se totiž vybraným novinářům představí již ve čtvrtek 30. ledna v Mnichově, přenos bude možno sledovat také online.

Německá automobilka nám zatím krom interiéru o voze moc neprozradila. V tuto chvíli víme, že se nová třída V nezaměří jen na luxusněji vybavené verze, ale také na ty čistě užitkové, které známe z modelové řady Viano. Na dostupných fotografiích interiéru jsme si mohli prohlédnout první variantu a upřímně řečeno, máme se nač těšit. Mercedes-Benz totiž eliminoval množství tlačítek, čímž Véčko přiblížil nové generaci vlajkové lodi S a modelu střední třídy C. Vůz pojme až osm cestujících, v závislosti na zvolené verzi nebude chybět lůžková úprava, samostatná sedadla či praktický sklopný stolek.

Tvary exteriéru zatím napověděly pouze firemní náčrty. Dle všeho by třída V neměla být jen dodávka, navazující na Mercedes-Benz Viano, ale něco mezi ním a modelem R, který již v nabídce automobilky nenajdeme. Paleta motorů zřejmě zahrne obvyklé čtyřválcové a šestiválcové agregáty, za standard lze považovat pohon zadních kol a manuální šestistupňovou převodovku. Chybět nebude ani pohon všech kol 4Matic a případně ani nová automatická převodovka 9G-Tronic, která je od loňského září dostupná v sedanu a kombi E 350 Bluetec.

Jan Mička
Diskuze (0)