Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes Sprinter Luxury Van Project: Luxus první třídy v dodávce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Specialisté na zušlechťování automobilových interiéru z polské společnosti Carlex Design ve spolupráci s rovněž polskou firmou Autokontener předvádějí, jak moc může být luxusní interiér původně lehkého užitkového vozidla.

Carlex Design má na svém kontě řadu návrhů a realizací unikátních automobilových interiérů od sportovních vozů jako je BMW Z4 přes off-roady ve stylu Mercedes-Benz třídy G až po luxusní provedení třídy V a nechybí ani kabiny těžkých nákladních vozidel.

Autokontener se mimo jiné zabývá návrhy a výrobou speciálních nástaveb a návěsů. Mezi jejími realizovanými projekty jsou návěsy pro závodní týmy, přenosové vozy pro televizní stanice či nástavby a návěsy na nákladních vozidlech určené pro lékařské využití. Vedle toho se věnuje i úprav obytných vozů a proměně lehkých užitkových vozidel ve vozy s luxusními interiéry.

Mercedes-Benz Sprinter Luxury Van Project je dalším z mnoha důkazů, že návrháři společnosti Carlex Design nemají v interiéru příliš rádi plasty a je jim jedno jestli jsou tvrdé, hladké, strukturované nebo měkčené.

Prostor řidiče a předního spolujezdce se díky tomu přibližuje svým provedením spíše interiéru luxusního sedanu s třícípou hvězdou na přídi v nejvyšší možné výbavě a je na hony vzdálen původnímu užitkovému provedení.

Nejvíce se ovšem návrháři a řemeslníci společností Carlex Design a Autokontener vyřádili v prostoru pro cestující. Základem jejich úpravy je sice Mercedes-Benz Sprinter s dlouhým rozvorem a vysokou střechou, ale po otevření jeho bočních posuvných dveří se místo obvyklých tří a více řad sedadel objevují čtyři komfortní křesla. Ta jsou elektricky stavitelná a čalouněna kůží.

Ve výbavě nechybí sklopné stolky, chladicí box na nápoje, multimediální systém, umožňující spojení s okolním světem díky mobilnímu internetovému připojení či zásuvky pro dobíjení mobilních telefonů, tabletů a notebooků. Samozřejmostí je špičkové dílenské zpracování a řada sympatických detailů od vnitřního osvětlení až po provedení stehů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Londonbridge
29. 8. 2017 08:02
Re: ha ha ha...
Mam jeden uz 3 rok tym ze tu nemrzne a nesnezi tak nastastie nic nerezne.... ked sme ho kupili ako novy za 4 tyzdne ho ukradli nastastie ho police nahodou nasiel...
28. 8. 2017 14:10
ha ha ha...
...k čemu luxus uvnitř, když všechny sprintery hnijí už po půl roce >:D