Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milovníci M3 E46, pozor! Jeden speciální kousek je teď v prodeji!

Diskuze (0)

Když zazní spojení BMW M3 E46, srdce mnoha milovníků aut - a to nejen značky BMW, zaplesá. Nyní je jeden vskutku velmi zachovalý kus dnes již legendárního modelu k prodeji.

Ikonický model M3 E46 se prodával mezi lety 2000-2006 ve dvou karosářských provedeních - třídveřovém kupé a kabrioletu. V případě nyní nabízeného výstavního modelu se jedná o kupé s rokem výroby 2005 v barvě Silver Grey Metallic. Byť už má toto M3 17 let, tachometr uvádí pouze 53.108 km. Nový majitel k vozu obdrží původní literaturu od výrobce, veškeré servisní záznamy a také doložení o záznamu bez nehod od Carfax. Při takovém nájezdu není divu, že interiér v kombinaci Alcantary s černou kůží je v podstatě bez poškození.

Pod kapotou není nic jiného než ikonický, atmosféricky plněný řadový šestiválec o objemu 3,2 litru, doplněný šestistupňovou manuální převodovkou, která přenáší točivý moment na zadní kola. Motor prošel několika změnami - nové řemenice, sání studeného vzduchu K&N, aftermarket software pro řízení motoru nebo výfukové svody podle specifikace M3 CSL. Dále byly instalovány pružiny značky Eibach.

Konkrétní model také obsahuje balík Competition. Díky tomuto balíčku tak zde najdeme devatenáctipalcová kola BBS, tvrdší podvozek a také strmější hřebenové řízení s převodem 14,5:1. Dále xenonové světlomety, Hi-Fi zvukový systém s CD přehrávačem, automatickou klimatizaci, koncová LED světla, tónovaná skla, dešťový senzor a taky exteriérové úpravy v podobě karbonových prvků v předním nárazníku, označení “CS” v zadní části vozu a čtyři koncovky výfuku.

Již zmiňovaná devatenáctipalcová kola jsou od minulého května osazena pneumatikami Michelin Pilot Sport 4S s rozměry 235/35 vpředu a 265/30 vzadu. Kromě již řečeného sound systému je interiér vybaven manuálně nastavitelnými sportovními sedačkami v kombinaci „emkového“ designu Alcantary s kůží, hliníkovými pedály, LED osvětlením a volantem s řadící pákou v Alcantaře.

V současné chvíli se nachází vůz u majitele v Utahu, který ho vlastní od roku 2010. Do středy 19. ledna je tato výstavní M3 CS Coupe v prodeji. Aktuální cena lehce přesahuje hranici 57 tisíc dolarů, což nám dělá přibližně 1,22 milionu korun. Něco mi však říká, že cena do středečního večera ještě solidně povyroste. A po právu. Takto zachovalých M3 E46 po světě příliš mnoho nenajdete.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme