Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milovníci Mazdy MX-5 stanovili nový světový rekord, v Itálii se jich sešlo 707

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Na okruh v italské Modenně přijelo 707 vozů Mazda MX-5 všech generací, což Mazdě zajistilo další zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Mazda MX-5, japonský roadster s pohonem zadních kol a věhlasnou ovladatelností, se těší z obrovské základny fanoušků prakticky po celém světě. Celkem 707 jich však se svými vozy dorazilo 18. září na okruh v italské Modenně, kde stanovili nový světový rekord, zapsaný i v Guinnessově knize rekordů.

Video se připravuje ...

Průvod, který organizovalo italské zastoupení Mazdy, přilákal fanoušky modelu prakticky ze všech koutů Evropy. Na místě se objevily všechny generace, některé v sériovém stavu, jiné značně vylepšené. Nechyběly různé konfigurace, barvy, speciální edice a představil se zde i unikátní koncept speedsteru Gorgona Cars NM Concept, o kterém jsme již psali.

U vjezdu na okruh Autodrom di Modena stál zástupce organizace Guinness World Records, který bedlivě počítal každý vůz, který na okruh přijel. V šest večer lokálního času pak veřejnosti oznámil, že se na místě sešlo celkem 707 vozidel, čímž byl překonán rekord z roku 2013. Před devíti lety se totiž v Nizozemí sešlo celkem 683 vozidel.

Kromě nadšenců a italských zástupců automobilky se na místě objevil i Nobuhiro Yamamoto, člověk odpovědný za vývoj posledních dvou generací populárního roadsteru, označovaných NC a ND. Z výjimečných osobností ale jistě stojí za zmínku i Elisa Artioli, vnučka Romana Artioliho - bývalého vlastníka značek Lotus a Bugatti, která rovněž patří mezi příznivce modelu MX-5.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme