Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milujete Hummer H1? Takto ho v Americe parádně zmodernizovali

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Mil-Spec Automotive nabízí prostřednictvím své modernizace doslova nový život pro Hummer H1, když z původního vozu zachová prakticky jen jeho karoserii.

Severoamerická společnost Mil-Spec Automotive si pro majitele a příznivce původního AM General Hummer H1 z let 1992 až 2006 připravila velmi lákavou nabídku v podobě kompletního přepracování tohoto terénního vozu.

Ve své původní podobě byl Hummer H1 obdivován pro svůj vzhled, rozměry a schopnosti v terénu, ale zároveň mu byl vytýkán nepohodlný interiér a malý výkon motorů, s nimiž byl nabízen na civilním trhu.

Specialisté společnosti Mil-Spec Automotive se rozhodli, že všechny neduhy původního H1 odstraní a navrch přidají ještě pořádnou porci stylu. Výsledkem je stroj, který byl navržen v Detroitu a nyní jeho výroba s vysokým podílem ruční práce probíhá ve Wichitě v americkém státě Kansas.

Mil-Spec Automotive uvádí, že vývoj trval dva roky a jeho výsledkem je právě představený H1 Launch Edition. Při stavbě tohoto vozu je z produkce AM General použita prakticky jen karoserie a rám, i když ten je upraven.

Pod kapotou H1 Launch Edition je uložen nový turbodiesel Duramax V8 o objemu 6,6 l, který disponuje nejvyšším výkonem 368 kW (500 k) a točivým momentem 1356 N.m. Tyto hodnoty míří na všechna čtyři kola prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky Allison 1000 a H1 Launch Edition díky nim údajně zvládne akceleraci z 0 na 96,6 km/h za 6,8 s, zatímco maximální rychlost je elektronicky omezena na 170 km/h.

Vedle nového pohonného ústrojí se může H1 Launch Edition od Mil-Spec Automotive pochlubit i přepracovanými povrchovými panely karoserie a především zcela nově navrženým interiérem. Ten sice zachovává původní členění originálu a na pohled stále působí poměrně spartánsky, ale pyšní se dokonalejším odhlučněním, použitými materiály čalounění i jejich zpracování a výbavou zahrnující mimo jiné moderním audio systémem s USB porty, GPS navigací či skutečně funkční a výkonnou klimatizací pro cestující na předních i zadních sedadlech.

Společnost Mil-Spec Automotive prozatím prezentuje svůj H1 Launch Edition v provedení s čtyřdveřovou karoserií pick-up s plátěnou střechou a otevřenou krátkou korbou, ale zájemci o takto modernizovaný Hummer mají mít možnost vybrat si z celkem pěti variant karoserie, zahrnujících mimo jiné i dvoumístný pick-up nebo kombi se třemi řadami sedadel a zvýšenou střechou. Ceny startují na částce 218.499 amerických dolarů (zhruba 4.920.000 Kč) za kompletní vůz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

29. 5. 2018 18:10
Dúfam
...že ten motor ťahá odspodu... :-!