Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků 2012: Jochen Hahn opět mistrem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Poslední letošní zástavka seriálu Mistrovství Evropy závodních tahačů se uskutečnila ve francouzském Le Mans.

Poslední závodní víkend letošního Mistrovství Evropy závodních tahačů nepřinesl žádné neočekávané změny v celkovém pořadí a německý pilot Jochen Hahn obhájil svůj mistrovský titul.

Do hlavního sobotního závodu sice z první pozice odstartoval Antonio Albacete, ale Jochen Hahn ho dokázal předjet a španělský jezdec nakonec pro technické problémy závod nedokončil. Ještě před jeho odstoupením ze závodu se před něj dostal David Vršecký a Anthony Janiec. Ti pak v tomto pořadí projeli cílem na druhém a třetím místě.

Mezi smolaře hlavního sobotního závodu se zařadil Adam Lacko, který se nejprve z třinácté pozice probojoval na šesté místo, ale kolize s domácím Dominiquem Lachézem přinesla problémy s řízením a český jezdec musel ze závodu odstoupit.

Pro sobotní večerní hendikep si elitní osmička opět zrcadlově vyměnila svá místa na startu. Cílem projel jako první Norbert Kiss na MANu, za ním Anthony Janiec s Renaultem a třetí byl Mika Makinen s MANem.

Na čtvrté pozici za nimi skončil Markus Oestreich z MKR Technology a na pátém místě mezi ním a šestým Davidem Vršeckým skončil Jochen Hahn. Adam Lacko byl v cíli osmý. Markuse Bösigera ze závodu vyřadil Dominique Lachéze, který mu vrazil do levého zadního kola a posunul celou zadní nápravu.

Nedělní hlavní závod byl kvůli silnému dešti rozjetý až po dvou zaváděcích kolech. Na čelo se brzy probojovala trojice tahačů MKR Technology, ale Norbert Kiss v jedné ze zatáček narazil do Markuse Oestreicha a následovalo postrkování, jehož výsledkem byla penalizace.

Vítězem hlavního nedělního závodu se stal Markus Bösiger. Pro stříbro si dojel Adam Lacko a bronz získal Anthony Janiec, což znamená, že všichni tři jezdci na stupních vítězů řídili tahač značky Renault. Čtvrté místo obsadil David Vršecký s Buggyrou a teprve za ním dojeli piloti s tahači MAN. Mezi nimi byl na sedmém místě Frankie Vojtíšek.

Posledním závodem letošního Mistrovství Evropy trucků byl nedělní hendikep. Jeho vítězem se stal Norbert Kiss před druhým Anthony Janiecem a třetím Adamem Lackem. Čtvrté místo opět patřilo Davidovi Vršeckému a za ním na pátém místě dojel Jochen Hahn před šestým Markusem Bösigerem.

V celkovém hodnocení je po jedenácti závodních víkendech na první pozici Jochen Hahn s 517 body. Za ním je druhý Antonio Albacete, který má 468 bodů. Třetí místo obsadil s 330 body Adam Lacko. Markus Oestreich je s 311 body na čtvrté pozici. Na pátém místě je David Vršecký s 284 body a za ním je šestý Markus Bösiger s 282 body.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)