Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků: Ve Smolensku dva Češi na stupních vítězů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Poslední červencový víkend se v ruském Smolensku uskutečnil šestý podnik Mistrovství Evropy trucků. Zlato, stříbro i bronz pro české jezdce.

Šestá zastávka evropského šampionátu závodních tahačů na okruhu v ruském Smolensku přinesla řadu zajímavých bitev a k nejúspěšnějším jezdcům tohoto víkendu patřili zástupci týmu MKR Technology ze Židovic a jezdci s roudnickými Buggyrami.

Nejrychlejším jezdcem sobotního měřeného tréninku se stal Antonio Albacete na MANu s časem 1:51,741 minut. Druhý nejrychlejší byl David Vršecký s Buggyrou a teprve třetí čas zajel Jochen Hahn, který se svým MANem dominuje letošním ročníku.

Sobotní pohárový závod naznačil vývoj dalších závodů posledního červencového víkendu. Antonio Albacete vybojoval zlato. Na druhém místě dojel Jochen Hahn. Bronz získal David Vršecký s Buggyrou. Na čtvrtém, pátém a šestém místě se seřadily Renaulty týmu MKR Technology v pořadí Markus Bösiger, Adam Lacko a Markus Oestreich.

Do handicapového závodu startoval z první pozice Chris Levett s Buggyrou, který v pohárovém závodě dojel osmý. Díky drobné chybě se před něj dostal Markus Oestreich s Renaultem, který tento závod vyhrál i přes potíže s hořícími brzdami. Třetí místo v tomto závodě obsadil britský jezdec Stuart Oliver na MANu.

David Vršecký se s Buggyrou probojoval ze sedmé pozice na startu na čtvrté místo v cíli. Desetivteřinová penalizace nakonec z páté příčky na šestou posunula jezdce MKR Technology Markuse Bösigera, který si tak proměnil pozici s Uwe Nittelem, jež se o protest postaral. Smůlu měl Adam Lacko, kterému po kolizích praskla hadice s chladící kapalinou k motoru. V polovině závodu musel odstoupit z třetí pozice.

Nedělní měřený trénink ovládl s časem 1:51,582 Markus Bösiger. Druhý nejrychlejší čas zajel Jochen Hahn a třetí měl David Vršecký.

Do druhého pohárového závodu ve Smolensku sice z první pozice odstartoval Markus Bösiger, ale v cíli byl první Jochen Hahn. Pro stříbro si dojel Adam Lacko a Markus tak skončil na třetí pozici. Tým MKR Technology tak mohl slavit první ruský double. David Vršecký s Buggyrou zajel nejrychlejší kolo závodu a skončil na čtvrté pozici. Jeho týmový kolega Chris Levett měl potíže na startu a dojel osmý. Za ním skončil třetí jezdec MKR Technology Markus Oestreich.

Největší radost fanouškům českých týmů a jezdců udělal nedělní handicapový závod. Adam Lacko se totiž hned v první zatáčce dostal ze sedmé pozice přímo do vedení, které si udržel až do cíle a získal zlato. Za ním se seřadili Chris Levett a David Vršecký. Pro závadu na řízení musel Chris odstoupit a cílem na druhém místě projel David Vršecký a za ním Markus Bösiger. Stupně vítězů tak patřily jezdcům českých týmu. Z posledního nedělního závodu musel odstoupit i Markus Oestreich.

V celkovém pořadí je po šestém podniku šampionátu stále Jochen Hahn s 287 body. Druhý je Antonio Albacete (222 bodů) a třetí Markus Oestreich (176 bodů). Adam Lacko se 170 body je nyní čtvrtý. David Vršecký (167 bodů) je pátý. Markus Bösiger (113 bodů) je sedmý a Christopher Levett (58 bodů) je na osmém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)